Vrijeme održavanja: 14.10.2020.

Objavljeno: 19. 10. 2020. , Ažurirano: 09. 11. 2020.

U organizaciji HGK – Županijske komore Rijeka i Veleposlanstva Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, 14. listopada u ŽK Rijeka održan je Poslovni forum – susreti hrvatskih i bugarskih tvrtki.

Forum se održao u okviru trgovačke misije u Republici Hrvatskoj prema projektu Agencije za mala i srednja poduzeća Republike Bugarske. Cilj foruma je pronalazak novih partnera te jačanje dosadašnje poslovne suradnje hrvatski i bugarskih tvrtki.

Sudionicima Foruma uvodno se obratio Heri Bezić, v.d. predsjednika HGK – ŽK Rijeka, koji je izrazio zadovoljstvo posjetom bugarske delegacije te ukratko predstavio gospodarstvo Primorsko-goranske županije, a osvrnuo se i na neke od novih projekata Hrvatske gospodarske komore.

Veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj Genka Vasileva Georgieva ukratko je predstavila gospodarstvo Bugarske te kao područja potencijalne suradnje između dviju zemalja između ostalog istaknula turizam te farmaceutsku industriju.

Po završetku poslovnih razgovora, delegacija bugarskih tvrtki posjetila je brodogradilište Viktor Lenac d.d. te Industrijsku zonu Kukuljanovo.