Pozivamo marine na natjecanje u izvrsnosti Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2018.

HGK

U okviru akcije Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku i ove se godine provodi ocjenjivanje marina te najboljima dodijeljuju nagrade i priznanja. Marine se ocjenjuju u tri kategorije: MALA (marine do 250 vezova u moru), SREDNJA (marine od 250 do 450 vezova u moru) i VELIKA (marine s više od 450 vezova u moru).

Nositelj ocjenjivanja marina je Udruženje marina HGK čije je Vijeće ranije usvojilo metodologiju ocjenjivanja.

Metodologija

Postupak ocjenjivanja marina provest će se u dvije faze. Prvu fazu, odnosno obradu fizičkih i financijskih pokazatelja marina provodi Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji putem sustava Benchmarking analize poslovanja marina. Više o ovom sustavu možete pročitati na stranici Benchmarking marina.

U drugoj će fazi ocjenjivanja Povjerenstvo za ocjenjivanje marina obići i ocijeniti kvalitetu do pet najbolje rangiranih marina svake kategorije (na temelju Benchmarkinga).

Konačan redoslijed najboljih hrvatskih marina dobit će se zbrojem fizičkih i financijskih pokazatelja (30 posto ukupne ocjene) s ocjenom Povjerenstva (70 posto ukupne ocjene), a marinom godine bit će proglašena marina s najvećom ocjenom bez obzira na kategoriju u kojoj se nalazi.

Prijava

Prijaviti se možete online obrascem u nastavku teksta. Rok za prijavu je ponedjeljak, 11. lipnja.

Contacts

  • Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: turizam@hgk.hr Tel: +385 1 456 1570 Tel 1: +385 1 456 1660
  • Sara Štrljić Tel: + 385 51 209 148 Email: marine@hgk.hr