U okviru akcije „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2022.“ i ove godine Hrvatska gospodarska komora provest će ocjenjivanje DMK putničkih agencija te najboljima dodijeliti priznanja. Nositelj ocjenjivanja jest Udruženje putničkih agencija HGK u partnerstvu s Udrugom hrvatskih putničkih agencija, koji su u suradnji izradili i usuglasili metodologiju ocjenjivanja. DMK putničke agencije ocjenjuju se u tri kategorije: mala (do 10 zaposlenih), srednja (11 – 39 zaposlenih) i velika (više od 40 zaposlenih). 

METODOLOGIJA

Postupak ocjenjivanja provest će se u dvije faze. Prvo prikupljanjem i obradom podataka putem online obrasca u nastavku, a nakon toga će Povjerenstvo za ocjenjivanje putničkih agencija obići i ocjenjivati najbolje rangirane putničke agencije.

DMK putničkom agencijom godine bit će proglašena ona s najvećim brojem bodova u drugoj fazi, kvalitativnoj ocjeni Povjerenstva, među prvoplasiranima u kategorijama male, srednje i velike agencije.

Ispunjavanjem online obrasca u nastavku najkasnije do 22. lipnja, automatski ste ispunili prijavu za ovogodišnju prvu fazu ocjenjivanja.