Pozivamo čarterske tvrtke na natjecanje u izvrsnosti Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2018.

HGK

U okviru akcije Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku i ove će se godine provesti ocjenjivanje čarterskih tvrtki te najboljima dodijeliti nagrade i priznanja. Ocjenjivanje čarterskih tvrtki ove bi se godine, u slučaju više od 10 prijavljenih za svaku kategoriju, provelo u dvije kategorije: male (do 25 plovila) i velike čarterske tvrtke (više od 25 plovila).

 Nositelj je ocjenjivanja čarterskih tvrtki Udruženje pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter HGK čije je Vijeće usuglasilo metodologiju ocjenjivanja.

 METODOLOGIJA

Postupak ocjenjivanja provest će se u dvije faze. Prikupljanje i obradu fizičkih i financijskih pokazatelja čarterskih tvrtki, odnosno prvu fazu ocjenjivanja, provodi Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji putem Benchmarking analize čarterskog poslovanja. U drugoj će fazi Povjerenstvo za ocjenjivanje čarterskih tvrtki obići i ocijeniti najbolje rangirane čarterske tvrtke na temelju prikupljenih i analiziranih fizičkih i financijskih pokazatelja. Konačan redoslijed najboljih dobit će se zbrojem fizičkih i financijskih pokazatelja i ocjene Povjerenstva, a čarterskom će se tvrtkom godine proglasiti ona s najvišom ukupnom ocjenom.

Novina je za ovu godinu da će se ponderirati i Ocjena zadovoljstva klijenata, s tim u vezi prikupljat će se podaci na osnovi ocjena gostiju koje određene platforme prikupljaju za čarterske tvrtke.

 PRIJAVA

U nastavku se nalazi Upitnik o fizičkim, financijskim i kvalitativnim podacima te vas molimo da izdvojite najviše 10-ak minuta svog vremena i odgovorite na pitanja najkasnije do 8. lipnja. Ispunjavanjem Upitnika automatski ste ispunili i prijavu za ocjenjivanje.

 

Contacts

  • Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: turizam@hgk.hr Tel: +385 1 456 1570 Tel 1: +385 1 456 1660
  • Ines Ljubica Tel: +385 22 311 608 Email: charteri@hgk.hr