U sklopu 23. akcije Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2019., Hrvatska gospodarska komora i ove godine provest će ocjenjivanje čarterskih tvrtki te najboljima dodijeliti priznanja. Nositelj je ocjenjivanja Udruženje pružatelja usluga smještaja na plovilima – charter HGK čije je Vijeće usuglasilo metodologiju ocjenjivanja. Ocjenjivanje čarterskih tvrtki ove bi se godine, u slučaju dovoljno prijavljenih za svaku kategoriju, provelo u tri kategorije: mala (do 15 plovila), srednja (15 - 50 plovila) te velika (više od 50 plovila).

Metodologija

Postupak ocjenjivanja provest će se u dvije faze. Prikupljanje i obradu fizičkih i financijskih pokazatelja čarterskih tvrtki, odnosno prvu fazu ocjenjivanja, provodi Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji putem Benchmarking analize čarterskog poslovanja. U drugoj će fazi Povjerenstvo za ocjenjivanje čarterskih tvrtki obići i ocijeniti kvalitetu poslovanja najbolje rangiranih čarterskih tvrtki na temelju prikupljenih i analiziranih fizičkih i financijskih pokazatelja. Konačan redoslijed najboljih dobit će se zbrojem fizičkih i financijskih pokazatelja te ocjene Povjerenstva, a čarterskom će se tvrtkom godine proglasiti ona s najvišom ukupnom ocjenom.

Prijava

U nastavku se nalazi online-upitnik o fizičkim, financijskim i kvalitativnim podacima te vas molimo da izdvojite najviše desetak minuta svog vremena i odgovorite na pitanja, najkasnije do 31. svibnja. Ispunjavanjem upitnika automatski ste ispunili i prijavu za ocjenjivanje.