Izvor: Pixabay

Treći natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia, otvoren je do 31. siječnja 2023.


Objavljeno: 24. 11. 2022. , Ažurirano: 29. 11. 2022.


Hrvatskim poduzetnicima na raspolaganju nešto više od šest milijuna eura

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa "Business Development and Innovation Croatia"za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth), objavljen je 23. studenoga 2022. godine, i bit će otvoren do 31. siječnja 2023. godine do 14:00 sati.

Program se financira iz Norveškog financijskog mehanizma  za razdoblje 2014-2021,  a upravitelj fonda je Innovation Norway. Glavni mu je cilj povećati konkurentnost hrvatskih tvrtki, poticanjem stvaranja novih vrijednosti i održivog rasta, povećanjem profitabilnosti i novih zapošljavanja, što bi u konačnici trebalo pridonijeti smanjenju ekonomskih. Poticanjem projektne suradnje između hrvatskih i norveških poduzeća, kroz program se također želi potaknuti bilateralna suradnja između dviju država.

Glavni fokus programa su inovacije zelene industrije (proizvodna i prerađivačka industrija) i plavi rast (pomorska industrija, plava energija, turizam malih razmjera i drugo).

norway.jpg

 

Područja koja se mogu financirati ovim programom odnose se na inovativne tehnologije, procese i usluge, održivi razvoj poslovanja, "ozelenjivanje" postojećeg poslovanja i poslovnih procesa kao i razvoj i implementaciju inovativnih proizvoda i usluga. Projektne aktivnosti moraju biti dovršene do 30. travnja 2024. godine.

Ukupni proračun ovog programa za razdoblje 2014. – 2021., iznosi oko 22 milijuna eura, od čega je u trećem pozivu hrvatskim poduzetnicima na raspolaganju nešto više od šest milijuna eura.

Više informacija kao i detaljne upute za prijave poduzetnika na natječaj te prijavni obrasci dostupni su na mrežnim stranicama upravitelja fonda, Innovation Norway.

Uz navedena sredstva, potencijalnim podnositeljima projektnih prijedloga koji se planiraju realizirati u suradnji s norveškim partnerima na raspolaganju su i sredstva za podršku putovanja, a detaljnije informacije o potpori dostupne su ovdje.

Službeni kontakt za sve eventualne upite je putem elektroničke pošte  CRO.innovation@innovationnorway.no, uz napomenu kako je službeni jezik za sve upite engleski.

Innovation-Norway-e1434715440400-1280x554.jpg