Objavljeno: 18. 12. 2017. , Ažurirano: 20. 12. 2017.

Istra je jedna od najjačih hrvatskih regija što se tiče broja žena poduzetnica, a njihov već tradicionalni predblagdanski susret u HGK Županijske komore Pula, uvijek je prava prilika za međusobno umrežavanje i razmjenu poslovnih iskustava.

Ovaj susret, u organizaciji HGK ŽK Pula, Hrvatske udruge poslovnih žena Krug i Kruga – ogranka Istra, održan je 18. studenog, a okupio je brojne istaknute poduzetnice iz gospodarskog života Istre, ali i predstavnice sektora obrazovanja, kulture i jedinica lokalne samouprave.

- Ako pogledamo današnji skup žena poduzetnica, onda možemo reći da smo pune optimizma za 2018. godinu. Ovu, 2017. obilježila je primjerice porezna reforma i situacija oko Agrokora, no s obzirom na rast BDP-a, s obzirom na smanjenje javnog duga, i s obzirom da se napokon kreće u reforme, očekivanja su velika. Ono što bih svakako poželjela u 2018. u poslovnom smislu jest reforma javne uprave – istaknula je Gordana Deranja, predsjednica Kruga – ogranka Istra te se osvrnula na tradicionalno okupljanje poduzetnica u ŽK Pula.

- Ovdje smo zato da pokažemo koliko nas u Istri ima. Sigurno smo jedna od najjačih hrvatskih regija po ženskom poduzetništvu. A ovdje danas nisu samo članice Kruga, već i mnogo ostalih poslovnih žena iz cijele Istarske županije. Svakako ih sve želimo poticati da se ohrabre i da budu uspješne na svom poslovnom putu – dodala je Gordana Deranja.

Osim predsjednice Kruga – ogranka Istra, okupljene poduzetnice pozdravile su Gordana Restović, predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Grada Pule, Giuseppina Rajko, zamjenica župana Istarske županije te u ime domaćina i organizatora – HGK Županijske komore Pula, predsjednica Jasna Jaklin Majetić.

- U ime svih nas okupljenih, kazala bih kako smo se okupile da razmijenimo svoje dojmove o 2017. godini. Smatram kako smo svi mnogo radili, ali kako se i rezultati vide. Što se tiče sudjelovanja žena u gospodarskom životu, u Istri bi svakako mogli biti prilično zadovoljni. Mi zaista imamo top managerice na čelu nekih tvrtki, imamo žene u industriji primjerice, no cilj ovakvih prigodnih susreta upravo jest da se sve još bolje umrežimo. Ne samo međusobno nego i sa svim ženama koje rade u potpornim institucijama i u izvršnoj vlasti. Stoga smo vrlo zadovoljne da je ovaj susret postao poput svojevrsne platforme za plasman novih ideja te za razgovore o potrebama i problemima. Bez puno formalnosti, jednostavno se želimo vidjeti i biti jedna drugoj pri ruci. Za iduću godinu imamo puno planova koje treba odraditi zajedno i stoga vjerujemo da je pred nama dobra poslovna godina – zaključila je Jasna Jaklin Majetić.