Objavljeno: 22. 09. 2020. , Ažurirano: 22. 09. 2020.

Na redovitoj konzultaciji HGK – Županijske komore Karlovac, Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije i Stožera civilne zaštite Karlovačke županije danas se raspravljalo o brzom testiranju koje će od 5. listopada biti moguće u Karlovcu. Novi drive-in testni centar bit će postavljen u vojarni Luščić, gdje će biti izbjegnute gužve.

Najveća novost je činjenicu da će poduzetnici za svoje potrebe moći zatražiti testiranje, a nalazi će biti gotovi u vremenu od 4 do 24 sata, ovisno o broju testiranih osoba i hitnosti.

Cijena testiranja će iznositi 700 kuna, a svi potrebni obrasci nalazit će se na mrežnoj stranici Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Predsjednik karlovačke komore Zlatko Kuzman zahvalio se u ime poduzetnika ravnateljici Zavoda Jelici Magdić i načelniku Stožera Josipu Ribaru na poduzetnim mjerama jer će na taj način biti znatno olakšana situacija poslovanja u doba koronakrize, posebno u slučaju potrebe za putovanjem u zemlje u kojima se za ulazak traži negativan test na COVID–19.