Objavljeno: 16. 06. 2020. , Ažurirano: 30. 11. 2021.


Na današnjoj izbornoj sjednici Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima HGK koordinator upravljanja investicijskim proizvodima u Erste banci Tamas Nagy ponovno je izabran za predsjednika Udruženja.

"Aktualno je pridobiti što više ulagača natrag na tržište, to je poprilično zahtjevan posao koji radimo kontinuirano, već desetak godina, a nastavit ćemo i ubuduće. Korona je donijela volatilnost na tržište, prometi su se nakratko povećali, ali sad se već stanje vratilo na staro," rekao je Nagy.

Dodao je i da se sektor još uvijek prilagođava na regulativu MIFID II, koja je donijela velike promjene, prvenstveno u vidu IT dorada i načina pružanja investicijskih usluga. "Sve to značajno utječe na naše poslovanje," rekao je Nagy, najavivši da će se Udruženje između ostalog baviti i projektima vezanim uz rad SKDD-a i ZSE-a te dati svoj doprinos izradi sveobuhvatne strategije razvoja domaćeg tržišta kapitala.

Članice Udruženja su investicijska društva (brokerska društva) i banke koje imaju odobrenje HANFA-e za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, Zagrebačka burza, SKDD i Tržište novca. Temeljni cilj Udruženja je promicanje i zaštita zajedničkih interesa članica te razvoj hrvatskog tržišta kapitala i financijskog tržišta u cjelini.

Udruženje raspravlja o pitanjima važnim za poslovanje članica, daje svoj doprinos izradi zakonskih i podzakonskih propisa te uspješno surađuje sa HANFA-om i drugim relevantnim institucijama. Osnovano je u travnju 1998. godine, a 2013. godine je u okviru Udruženja osnovana i Grupacija skrbnika i depozitara.

Tamas Nagy, predsjednik Udruženja za poslovanje i posredovanje na financijskim tržištima HGK
Izvor: HGK