Talijansko-hrvatski gospodarski forum i poslovni susreti u Rimu


Objavljeno: 27. 04. 2022. , Ažurirano: 13. 05. 2022.


Hrvatska gospodarska komora organizira gospodarsko izaslanstvo koje će posjetiti Italiju od 23. do 25. svibnja, povodom petog Koordinacijskog odbora ministara Vlade Republike Hrvatske i Vlade Talijanske Republike (KOM).

Za vrijeme posjeta organiziramo Talijansko-hrvatski gospodarski forum, u sklopu kojeg će se održati i b2b sastanci hrvatskih i talijanskih gospodarstvenika, s fokusom na tri područja od zajedničkog interesa – ICT sektor, prehrambeno-prerađivačku industriju i prateću tehnologiju te infrastrukturu. Talijanski partneri otvoreni su za suradnju u sljedećim područjima:

 ICT / Digitalizacija

  • Dobavljači softvera (cyber sigurnost, STEMI, AI, prilagođena rješenja, CRM, DMS, naplata)
  • Proizvođači IT opreme i komponenti (npr. mikroelektronika)
  • IT outsourcing tvrtke

 Poljoprivreda i prehrambena industrija / Industrijska mehanika

  • Prodaja
  • Ribarstvo / konzervirani proizvodi
  • Žitarice i uljarice
  • Prijenos znanja iz područja uzgoja voća, povrća i maslina
  • Zajednička prisutnost na natječajima u Italiji

 Infrastruktura / Izgradnja / Rekonstrukcija

  • Izgradnja željeznice
  • Obnova nakon potresa + proizvođači građevinskog materijala

Želite li proširiti ili započeti poslovanje na talijanskom tržištu i ostvariti suradnju s talijanskim partnerima, pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje obrascem u nastavku teksta. Popis hrvatskih tvrtki sa iskazanim poslovnim interesom na talijanskom tržištu dostavit ćemo talijanskim partnerima koji će pronaći adekvatne partnere – talijanske tvrtke za poslovne sastanke. Plenarni dio gospodarskog foruma održat će se 24. svibnja.

Troškove puta i smještaja tvrtke osiguravaju same. Trošak organizacije delegacije (organizacija gospodarskog foruma i poslovnih susreta, lokalni transferi, materijali i zajednička priprema sudionika delegacije) za tvrtke koje plaćaju obaveznu članarinu HGK uključen je u njihov paket i ne plaća se dodatna naknada, dok ostale članice mogu sudjelovati uz naknadu za uslugu organizacije, prema cjeniku usluga HGK.

Rok za prijavu sudjelovanja je 17. svibnja, a talijanska strana trenutačno animira talijanske tvrtke prema iskazanom interesu hrvatskih tvrtki sudionica delegacije. Više informacija možete dobiti u HGK od Anite Stipić (tel. 01 456 1783, e-mail: astipic@hgk.hr).

Talijansko-hrvatski gospodarski forum HGK organizira u suradnji s Talijanskim institutom za vanjsku trgovinu.