Delegacija komore talijanske regije Chieti posjetila ŽK Dubrovnik

Vrijeme održavanja: 27.09.2017.

Predstavnici Gospodarske komore regije Chieti, predvođena direktoricom Paulom Sabellom, u kojoj je bio i član Parlamentarne komisije za međunarodnu suradnju i zastupnik Senata Fabrizio Di Stefano te predstavnici agencije za razvoj poduzetništva iz grada Chietija, posjetili su 27. rujna Županijsku komoru Dubrovnik. 

Razgovaralo se o unapređenju odnosa dviju komora radi boljeg povezivanja tvrtki dviju regija te suradnje na EU projektima. Poseban je naglasak stavljen na buduću suradnju u Jadransko-jonskoj regiji suradnjom unutar Jadranskog-jonskog foruma gospodarskih komora.

O konkretnim mogućnostima gospodarske suradnje govorila je direktorica Sabella koja je izdvojila turizam kao instrument daljnjeg povezivanja gospodarskih subjekata obiju zemalja, ali i za kreiranje zajedničkih EU projekata, kao što su, na primjer, razvoj eno-gastronomskog, kulturnog, pustolovnog, vjerskog turizma i slično.

Predsjednica Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić pozdravila je buduću suradnju u održivim i razvojnim projektima za malo i srednje poduzetništvo te naglasila važnost valorizacije bogate materijalne i nematerijalne baštine obiju regija u funkciji turizma. Uz to, planiraju se zajednički projekti u sektoru poljoprivrede, ribarstva i školjkarstva, inovacijskih i pametnih tehnologija, s posebnim naglaskom na obrazovanju. 

Hrvatska gospodarska komora zalaže se za koncept dualnog obrazovanja kao jedno od rješenja za usklađivanje sustava obrazovanja s potrebama tržišta rada. Ponuđena znanja i iskustva partnera iz Italije mogu se EU projektima prenijeti i na područje Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

 

Kontakti

  • Nikolina Trojić viša stručna savjetnica Tel: +385 20 312 093 Email: ntrojic@hgk.hr
  • Terezina Orlić v.d. predsjednica Tel: +385 20 312092 Email: torlic@hgk.hr