KTC, Hartmann i Vemo trade najuspješnije tvrtke u Koprivničko-križevačkoj županiji

Vrijeme održavanja: 12.09.2017.

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća ŽK Koprivnica, koja je održana u utorak, 12. rujna, dodijeljena su priznanja „Zlatna kuna“ za postignute uspjehe u gospodarstvu Koprivničko-križevačke županije u 2016. godini. Ovogodišnji su dobitnici Vemo trade d. o. o. u kategoriji malih poduzeća, Hartmann d. o. o. u kategoriji srednjih i KTC d. d. u kategoriji velikih poduzeća.

Sjednicu je vodio predsjednik ŽK Koprivnica Mirko Habijanec, koji je naglasio kako je vrijeme za reforme u gospodarstvu kako bi se mogli ostvariti pozitivni pomaci.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić pozdravljajući nazočne, istaknuo je da je koprivničko gospodarstvo vrlo jako, a to se prenosi i na županiju.

„Ponosni smo na svoje velike sustave koje imamo u Koprivnici, Hartmann, Carlsberg, Podravsku banku i na jedinu multinacionalnu kompaniju u našoj zemlji kojoj sjedište nije u Zagrebu, Podravku. Bez Podravke nema jake i snažne Koprivnice, kao što ni bez Koprivnice ne bi bilo jake i snažne Podravke“, rekao je Jakšić.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren poručio je kako bez jakih gospodarskih subjekata, predvođenih Podravkom, koja je generator rasta i razvoja ovog kraja, nema ni jake Županije.

„Veseli me što se možemo pohvaliti gospodarskim rezultatima, a današnje nagrade najuspješnijima samo su poticaj za daljnji aktivan rad. Zahvaljujem svima koji djeluju u županijskom gospodarstvu, od malih poduzetnika i obrtnika do najvećih tvrtki, te se nadam kako ćemo ubuduće imati još veću konkurenciju u osvajanju ovih prestižnih priznanja“, dodao je župan te uputio čestitke nagrađenima.

Zamjenik predsjednika Upravnog odbora HGK i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar, pozdravio je sve u ime HGK.

Marin Pucar.JPG

Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravka d. d.
Izvor: HGK

„Teško je u ovim vremenima napraviti koheziju i rekao bih da osim Hrvatskoj gospodarskoj komori malo kome to uspijeva. Ovdje smo otvoreni za nove ideje, promicanje novih programa i ponajprije za razvoj. Kada gledamo godinu iza sebe na svečanim sjednicama, sve nas vuče naprijed to da budemo bolji, uspješniji i jači. Želio bih da se pozitivni trendovi nastave i da županija bude bar malo iznad nacionalnog prosjeka“, rekao je Pucar.

Nakon uvodnih riječi, uslijedilo je predstavljanje publikacije HGK Županije – razvojna raznolikost i gospodarski potencijal o kojoj je govorio direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Zvonimir Savić.

Zvonimi Savic.JPG

Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize
Izvor: HGK

U ime dobitnika, zahvalu na priznanjima uputio je predsjednik Upravnog odbora KTC-a Ivan Katavić, istaknuvši važnost domaće proizvodnje i veliki potencijal gospodarstva Koprivničko-križevačke županije.

Ivan Katavic 1.JPG

Ivan Katavić, predsjednik Uprave KTC d. d.
Izvor: HGK

"Trebamo se međusobno uvažavati, imamo potencijala na razini županije i trebamo ih koristiti.", rekao je uvodno Katavić i otkrio recept svog poslovnog uspjeha. "Čelni ljudi moraju osjetiti to zadovoljstvo da rade kao zaposlenici. Kriteriji postoje i ne smije se ponašati tako ‘lako ćemo’. Moraju cijeniti radnike, motivirati ih i gledati kao svoju djecu. Gledam svojih više od 1300 zaposlenika kao na članove svoje obitelji i tako se i ponašam. Ako je radnik zadovoljan, onda je on i dobar radnik.", otkirva Katavić i dodaje: "Moram reći još jednu misao – ne smijemo se distancirati od sela, moramo unaprijediti njegov standard. Ako ne budemo oko sebe gledati sretne ljude, nećemo ni sami biti sretni“.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i zamjenik župana Darko Sobota, saborski zastupnici Branko Hrg i Damir Felak, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar, predstojnik Ureda predsjednika HGK Ivan Barbarić, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, predstojnica Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Elizabeta Repić Perković, tajnik Obrtničke komore Koprivnica Božo Barać, ravnateljica PORE Melita Birčić, ravnatelji županijskih ustanova te brojni gospodarstvenici i ostali uzvanici.

Na svečanoj je sjednici Komore, osim dodjele nagrada, imenovan i novi član Gospodarskog vijeća, Vedran Šimunović iz Podravke.

Kontakti

  • Krunoslav Vitelj Direktor Tel: +385 48 674 560 Email: kvitelj@hgk.hr