Susret poduzetnika u Europskom parlamentu poduzetnika

HGK je, sa svojom krovnom organizacijom Eurochambres, 13. listopada organizirala susret dužnosnika Europske unije i europskih poduzetnika – European Parliament of Enterprises (EPE), na kojemu je sudjelovalo šest hrvatskih tvrtki: Agrokor, Đuro Đaković, Opereta, Kognosko, Mstart i Stražaplastika. Iz Krapinsko-zagorske županije u radu Europskog parlamenta poduzetnika, gdje je raspravljalo više od 800 poduzetnika iz 45 zemalja, sudjelovao je Josip Grilec, direktor Stražaplastike d. d. iz Huma na Sutli, a ujedno i predsjednik ŽK Krapina. 

Eurochambres je udruženje europskih komora osnovano 1958. godine, sa sjedištem u Bruxellesu, koje artikulira interese poslovnog sektora pri institucijama Europske unije. Predstavlja više od 20 milijuna tvrtki u Europi, s 45 članova i europskom mrežom od 1.700 regionalnih i lokalnih komora. Tvrtke članice Eurochambresa zapošljavaju više od 120 milijuna osoba, a više od 93% su male i srednje tvrtke. HGK je članica Eurochambresa od 2000. godine. Sudjelovanjem u radu europskih krovnih udruga, mreža i inicijativa, aktivno zastupa interese hrvatskih tvrtki ispred europskih institucija. 

Razgovarajući o poboljšanju poslovne klime u Europi, poduzetnici su zatražili od Europskih institucija olakšavanje poslovanja i ukidanje svih prepreka, posebice za male i srednje tvrtke koje čine najveći dio europskoga gospodarstva. Zaključili su da jedna od najvažnijih politika Europske komisije treba biti jačanje digitalnog tržišta.

 

Kontakti