Objavljeno: 02. 09. 2016. , Ažurirano: 15. 09. 2016.

Glavni su ciljevi ovog projekta uvesti sustav cjeloživotnog učenja samoodgovornim učenjem i razvojem ključnih kompetencija za obrte, mikro, male i srednje poduzetnike te djelatnike u turizmu. Supera poslovno upravljanje d. o. o partner je u ovom projektu koji se financira sredstvima Erasmus+ programa i provodi u pet zemalja (Hrvatska, Portugal, Njemačka, Rumunjska i Turska), a HGK je projekt poduprla putem preporuke članicama da se uključe.

Plan je obučiti 50 vlasnika, menadžera poslovnih subjekata u turizmu, kako da razvijaju svoje zaposlenike. Oni će dalje prenositi stečeno znanje na najmanje 500 svojih zaposlenika u svim zemljama uključenima u projekt. U tome će vlasnicima / menadžerima potporu pružati 20 konzultanata (lokalnih), obučenih za metodologiju samoodgovornog učenja.

Dosad su u okviru projekta napravljeni sintetizirani izvještaji stanja turizma u pojedinim zemljama i potrebne preporuke za poboljšanja osnovnih vještina menadžera i radnika za učenje temeljeno na samoodgovornom pristupu (pristupu odgovornosti), paket metodoloških smjernica i set modula za savjetnike, mentore, trenere koji rade s menadžerima malih i srednjih tvrtki. Pripremljen je i priručnik za obuku za TSME menadžera te edukativni materijal za zaposlenike usmjeren na izgradnju ključnih kompetencija pomoću učenja na radnomu mjestu u TSME-u.

U svibnju ove godine u Hrvatskoj su vlasnici i menadžeri poslovnih subjekata u turizmu iz Rumunjske sudjelovali u edukaciji i studijskom putovanju, a hrvatski vlasnici i menadžeri hotela i restorana pripremaju se za edukaciju i studijsko putovanje koje će se održati u Portugalu, u listopadu 2016.