Vrijeme održavanja: 09.09.2019. - 12.09.2019.

Objavljeno: 12. 08. 2019. , Ažurirano: 12. 08. 2019.

U europskom projektu BLUE_BOOST nastavljaju se planom predviđene aktivnosti. Za 9. i 10. rujna tako je zakazan studijski posjet, tzv. cross-field visit, kako se u projektu zove, regiji Friuli Venezia Giulia (Furlanija Julijska krajina) te 11. i 12. rujna Zadarskoj županiji. Organizatori svakoga od njih su partneri Srednjoeuropska inicijativa iz Trsta te ŽK Zadar.

U tršćanskom će dijelu događaja međunarodno izaslanstvo poduzetnika i predstavnika projektnih partnera obići brodogradilišta i ustanove koje se bave zaštitom obalnog pojasa Jadranskog mora.

Potom će u Zadru gosti posjetiti jedno od uzgajališta tune tvrtke Kali tuna u zadarskom akvatoriju, pogone tvrtke Cromaris za preradu ribe u Zadru, Solanu Nin i njen Muzej soli, a primit će ih i u upravi Parka prirode Telašćica na Kornatima. Uz to će predstavnici ustanove Inovacija iz Zadra izložiti programe kojima potiču inovativno poduzetništvo. Posjet će završiti virtualnom turom ulicama grada Zadra koju nudi putnička agencija Magic Croatia iz Zadra.