Vrijeme održavanja: 24.02.2016.

Okrugli stol održan je u sklopu sajma Promohotel

Strukovna grupa putničkih agencija Županijske komore Pula organizirala je okrugli stol Istra - destinacija za vjenčanja, u srijedu, 24. veljače, u Poreču, u sklopu sajma Promohotel.

Predsjednik Strukovne grupe putničkih agencija Euro Juričić istaknuo je da su na okruglom stolu okupljeni svi zainteresirani koji sudjeluju u aktivnostima organizacije vjenčanja te putničke agencije, upravo radi većeg uključivanja u sve izraženiji trend organiziranja vjenčanja za domaće i strane goste.

Okrugli stol okupio je predstavnike Županijske komore Pula, Turističke zajednice Istarske županije, Zajednice obiteljskog turizma Istarske županije pri HGK, Grada Pule, Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, Valamar Riviere d. d. i SposaNewsa.

Predsjednica ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić podsjetila je na neke od aktivnosti ŽK Pula u sklopu cjelogodišnjeg projekta Turističke zajednice Istarske županije, Istra kao destinacija za vjenčanja. ŽK Pula ove je godine bila pokrovitelj Istarskog festivala vjenčanja SposaNews u Puli. Organiziran je skupni nastup članica na Sajmu vjenčanja u Zagrebu te radionica Vjenčanja u Istri, a u suradnji s Gradom Pulom pokrenuta je inicijativa za izradu karte lokacija za vjenčanja u Puli i dr.

„Profili tvrtki članica ŽK Pula koje su uključene u aktivnosti organizacije vjenčanja vrlo su različiti“, istaknula je predsjednica ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić i dodala „Pritom nije riječ samo o agencijama za organizaciju vjenčanja i pratećim uslugama koje su povezane s vjenčanjima; tu su i hoteli, kampovi i drugi oblici (obiteljskog) smještaja, proizvođači tradicionalnih proizvoda i suvenira, brodari i mnogi drugi.

„Turistička zajednica Istarske županije izradila je internetsku stranicu koja uključuje ponudu svih koji se bave organizacijom vjenčanja u Istri“, istaknuo je direktor Denis Ivošević te pozvao zainteresirane za sudjelovanje na skupu organizatora vjenčanja (wedding planera) u Firenzi krajem travnja, na kojem će sudjelovati i Turistička zajednica. Dovoljno kvalitetna ponuda u segmentu organizacije vjenčanja omogućila bi i dovođenje kupaca iz područja organizacije vjenčanja (wedding business) u Istru.

Denis Prevolšek, direktor Ville Polesini, najvažnije svadbene lokacije u sustavu Valamar Riviere, predstavio je iskustva kompanije koja je započela s organizacijom vjenčanja prije četiri do pet godina. „Vjenčanja predstavljaju značajnu i besplatnu promociju destinacije, a mnogi gosti koji su bili sudionici vjenčanja vraćaju se u destinaciju i organiziraju vlastito vjenčanje“, zaključio je Prevolšek.

Sudionici okruglog stola usuglasili su se oko toga da je nužna suradnja svih ponuditelja usluga i proizvoda te njihovo umrežavanje kako bi mogli pružiti što kvalitetniju uslugu i time utjecati na prepoznatljivost Istre kao željene destinacije.