Vrijeme održavanja: 12.02.2020.

Objavljeno: 05. 02. 2020. , Ažurirano: 07. 02. 2020.

Županijska komora Osijek organizira stručni skup o biljnoj proizvodnji koji će biti održan u srijedu, 12. veljače, u 10.30 u velikoj dvorani ŽK Osijek, na adresi Europske avenije 13.

Ovaj skup koji okuplja predstavnike Ministarstva poljoprivrede i drugih institucija povezanih s poljoprivrednom proizvodnjom te proizvođače tradicionalno se u ŽK Osijek održava uoči proljetne sjetve.

Na stručnom će skupu pomoćnik ministra poljoprivrede Krunoslav Karalić govoriti o proljetnoj sjetvi i aktualnim propisima u području poljoprivredne proizvodnje.

Ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić predstavit će IT sustav za nadzor poljoprivrednih površina – Monitoring, a predstavnik Ministarstva poljoprivrede Filip Nevistić predstavit će novosti koje donosi E - poljoprivredna kartica, čije se uvođenje planira ove godine.

U programu stručnog skupa predavanje Proširenje plodoreda pokrovnim usjevima održat će Bojan Stipešević, profesor osječkog Fakulteta agrobiotehničkih znanosti, dok će svojevrstan nastavak ovog predavanja biti predstavljanje proizvodnje sjemena različitih, na našim poljima malo zastupljenih kultura, poput pira, lana, heljde, stočnog graška, uljane rotkve itd.

Program predavanja nalazi se u pratećim dokumentima.

Predavanja su namijenjena poljoprivrednim proizvođačima i svim ostalim sudionicima u procesu poljoprivredne proizvodnje.

Za sudjelovanje na skupu potrebno se prijaviti online prijavnicom u nastavku ovog teksta. Rok prijave je utorak, 11. veljače, do 15 sati.