Bespovratna sredstava Ministarstva gospodarstva mogu se koristiti za dobivanje oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko

Objavljeno: 27. 07. 2020. , Ažurirano: 28. 07. 2020.

Tvrtke članice Udruženja za stručne poslove u zaštiti okoliša aktivno su pristupile korištenju sredstava Ministarstva gospodarstva namijenjenih za ishođenje certifikata te je i četvrtoj članici u nizu dodijeljena oznaka "Hrvatska kvaliteta".

Dvokut ECRO d.o.o., bila je prva tvrtka kojoj je u rujnu 2019. godine dodijeljena oznaka „Hrvatska kvaliteta“, a od danas su je dobili i Promo eko d.o.o., Oikon d.o.o. i Vita projekt d.o.o.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je treću izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Znakovi kvalitete", referentna oznake KK.03.2.1.11. Trećom izmjenom Poziva razdoblje za podnošenje projektnih prijedloga traje do 31. prosinca 2020. godine u 11 sati, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava. Bespovratnim sredstvima pruža se mogućnost financiranja svih troškova postupka dodjele prava uporabe znakova kvalitete HGK te prava uporabe znakova za prve tri godine.

Vjerujemo kako će i ostale tvrtke prepoznati potencijal iskorištavanja sredstava iz navedenog projekta te se odazvati pozivu do kraja godine. Više informacija o Pozivu dostupno je ovdje.