Upravni odbor HGK donio je 23. ožujka 2016. godine Odluku o osnivanju Udruženja pravnika članica Hrvatske gospodarske komore. Udruženje je oblik strukovnog povezivanja i organiziranja pravnika zaposlenih u trgovačkim društvima članicama Hrvatske gospodarske komore i trgovačkih društava članica Hrvatske gospodarske komore.

Inicijativu za osnivanje Udruženja pravnika članica HGK dali su pravnici zaposleni u trgovačkim društvima ponajprije radi povećanja legitimiteta trgovačkih društava i pravnika u trgovačkim društvima.

Svojim djelovanjem Udruženje potiče izvrsnost članstva kako bi unaprijedili trgovačko pravo i u praksi, primjeni, i u teoriji, potiče članove na sudjelovanje u međunarodnim programima i nudi dodatnu kvalitetu obavljanja pravnih poslova u trgovačkim društvima koja je iznad pojedinačnih individualnih rezultata. Ovakvim načinom rada Udruženje teži tome da na jednome mjestu okupi praksu različitih specijalnosti odnosno pravnih područja koja bi se sustavno stvarala i ažurirala na temama od izuzetne važnosti za gospodarstvo i društvo, za čime postoji sve veća potreba.

Želite li svojim djelovanjem pridonijeti radu Udruženja, bilo kao fizička osoba – diplomirani pravnik / magistar prava zaposlen u članici HGK ili u obrazovnim ustanovama, bilo kao članica HGK putem svojih predstavnika, pozivamo Vas da ispunite pristupnicu i postanete član ovog Udruženja. 

Pristupnicu možete pronaći ovdje.