Vrijeme održavanja: 05.12.2019. - 06.12.2019.

Hrvatski     •     English

 

Stalno arbitražno sudište pri Hrvatskoj gospodarskoj komori sa zadovoljstvom vas poziva na međunarodno savjetovanje 27. Hrvatski arbitražni dani koje će se održati 5. i 6. prosinca 2019. u središnjici Hrvatske gospodarske komore, na adresi Rooseveltov trg 2 u Zagrebu.

Hrvatski arbitražni dani su međunarodno savjetovanje s najduljom tradicijom i jedno od najuglednijih srednjeeuropskih savjetovanja iz područja međunarodne trgovačke arbitraže.

Teme ovogodišnjeg savjetovanja su u središtu suvremene međunarodne trgovačke i investicijske arbitraže i bit će predstavljene na pet panela:

  • Arbitraža i stečaj,
  • Država i državna poduzeća u međunarodnoj arbitraži,
  • Korporacijski sporovi i arbitraža,
  • Arbitraža – novosti na regionalnoj i međunarodnoj razini i
  • Arbitraža – Izabrana pitanja.

Pozvani govornik je Michael Schneider, jedan od partnera utemeljitelja glasovitog odvjetničkog društva Lalive iz Geneve, odvjetnik koji uživa i kao arbitar i pravni zastupnik jedinstven ugled u međunarodnim arbitražnim krugovima. Tema Schneiderova izlaganja jest Arbitar nije sudac. Govornici na savjetovanju su arbitri, pravni savjetnici, odvjetnici i drugi stručnjaci, inozemni i domaći, koji jamče izuzetnu aktualnost i praktičnu orijentiranost savjetovanja.

Savjetovanje je namijenjeno ponajprije poduzetnicima i svima koji su uključeni u arbitražno rješavanje sporova (arbitrima, odvjetnicima, pravnicima u gospodarstvu, tijelima državne uprave), ali i svima onima koji se žele upoznati s arbitražnim načinom rješavanja sporova radi osiguranja pravne zaštite svojeg poslovanja.

Na savjetovanju će se predstaviti i 26. broj godišnjaka Croatian Arbitration Yearbook.

Savjetovanje će se održati na hrvatskom i engleskom jeziku uz osiguran simultani prijevod.

Kotizacija iznosi 1.900,00 kuna odnosno 250,00 EUR-a te se uplaćuje na račun Hrvatske gospodarske komore HR1423400091100241295, Model: HR00, uz naznaku opisa plaćanja: 27. HAD, pozivom na broj odobrenja: 2493730-27-2019. Pozivamo sudionike da nam dostave dokaz o uplati kotizacije najkasnije do 4. prosinca 2019. na email adresu Stalnog arbitražnog sudišta sudiste@hgk.hr 

Radujemo se vašem dolasku i sudjelovanju na savjetovanju.