Vrijeme održavanja: 25.09.2017. - 27.09.2017.

Objavljeno: 19. 09. 2017. , Ažurirano: 28. 09. 2017.

Međunarodna konferencija o karticama i plaćanjima u financijskim i drugim uslugama SmartCard 2017. održat će se u Opatiji od 25. do 27. rujna. Organizator  Konferencije je riječka tvrtka Case d. o. o. u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Zagrebačkom bankom. 

SmartCard konferencija već 18 godina prati razvoj i primjenu novih tehnologija i aplikacija u bankama i kartičnim kućama, ali i u drugim djelatnostima (trgovina, promet, zdravstvo, uprava, itd.), uz pomoć proizvođača (kartica, programa i opreme za izdavanje i prihvaćanje kartica).

I ove su godine teme Konferencije podijeljene u nekoliko tematskih cjelina, u tri dana: stanje i budućnost tehnologije; mobilna plaćanja i digitalno bankarstvo; iskustva u primjeni.

Osim predavanja, prezentacija, radionica i izložbe, posebice ističemo dvije panel-rasprave: o važnosti Direktive o platnim uslugama na unutarnjem tržištu (PSD2) prvog dana Konferencije te o implementaciji SEPA izravnih terećenja u Republici Hrvatskoj, u srijedu, 27. rujna.

Ostale su teme Konferencije: Opća uredba o zaštiti osobnih podataka (GDPR); digitalna transformacija; regulatorne novosti; najnoviji trendovi, izazovi i budući razvoj u području kartica, bankomata, POS terminala, mobilnih plaćanja i dr.

Prijave za sudjelovanje primaju putem online prijave.

Program