Službeni posjet tvtki Olympia Vodice d. d. i novootvorenom hotelu Olympia Sky, kao najvećoj investiciji u turizmu u protekloj godini

Mobilni tim Županijske komore Šibenik, u sastavu Ivan Soža, predsjednik ŽK Šibenik i Ines Škaro, viši stručni savjetnik ŽK Šibenik, 6. rujna posjetio je i obišao novootvoreni hotel Olympia Sky u Vodicama, u vlasništvu tvrtke Olympia Vodice d. d., uz gostoprimstvo direktora hotela Darka Bastića i Josipe Stojanović.

Olympia Sky hotel otvoren je 7. srpnja, ima 149 smještajnih jedinica, od čega je 130 soba (među kojima su 3 invalidske sobe) i 19 luksuzno opremljenih apartmana. 

Ines Škaro, Darko Bastić, Josipa Stojanović, Ivan Soža.jpg

Ines Škaro, Darko Bastić, Josipa Stojanović, Ivan Soža; Izvor: ŽK Šibenik

Ukupna je vrijednost investicije u izgradnji hotela Olympia Sky 175 milijuna kuna, od čega je ¼ odnosno 25% financirano iz vlastitih sredstava, dok je preostalih 75% investicije kreditirano iz programa HBOR-a.

Povod je posjeta tvrtki Olympia Vodice d. d. upravo to što su izgradnjom hotela Olympia Sky ostvarili najveću investiciju u turizmu. Hotel Olympia član je Udruženja hotelijera pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te je suradnja s ŽK Šibenik kontinuirana, dok su im ovim putem predstavljene i nove mogućnosti suradnje promicanjem turizma Šibensko-kninske županije i Republike Hrvatske te mogućnost sufinanciranja sudjelovanja na inozemnim sajmovima organiziranjem B2B radionica za gospodarstvenike u djelatnosti hotela.

Upoznali smo ih i s mogućnostima savjetovanja ako imaju interesa za apliciranje na fondove EU u smislu dodatnog razvoja poslovanja unapređivanjem kvalitete turističke ponude poslovog subjekta, ali i destinacije u kojoj posluju u cjelini.

Radi poticanja novih investicija, kao što je ova tvrtke Olympija, spomenuto je da je HGK naručitelj studije utjecaja stope PDV-a na poslovanje hotela i kampova te u suradnji s nadležnim ministarstvima radi na donošenju kvalitetnijih zakonskih rješenja po ključnim turističkim zakonima kao što su Zakon o pružanju usluga u turizmu, Zakon o boravišnoj pristojbi, Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama te Zakon o turističkim zajednicama.

Vodstvo hotela Olympia Vodice d. d. svojim je dugogodišnjim radom i suradnjom s Hrvatskom gospodarskom komorom upoznato sa znakovima Hrvatska kvaliteta, a razgovarali smo i o mogućnostima dobivanja znakova kvalitete HGK za usluge koje hotelska kuća u svom poslovanju nudi gostima tijekom boravka u njihovim objektima.

Kontakti

  • Ines Ljubica Viša stručna savjetnica Tel: +385 22 311608 Email: iljubica@hgk.hr