O Zajednici za strane jezike


Zajednica je osnovana 2002. godine.

Predsjednica - Irena Žiger, Škola stranih jezika Žiger, Varaždin

Zamjenica predsjednika  - Azra Plićanić Mesić, Centar za strane jezike FF u Zagrebu

Poslovna tajnica: Anamarija Petrov, HGK

Članice

Zajednica ima 86 članica

  • trgovačka društva čija je djelatnost podučavanje stranih jezika ili prevođenje i drugi gospodarski subjekti zainteresirani za problematiku područja stranih jezika
  • institucije u području kulturne i obrazovne djelatnosti
  • fizičke osobe koje u okviru svoje djelatnosti unapređuju područje učenja stranih jezika ili prevođenja

Ekonomski smisao

U Zajednicu su se uključile škole kojima je stalo do struke i do etičkog načina poslovanja, koje su zaposlile kvalificirane stručnjake, brinu se o razvoju svojih profesora, razradile su programe i mogu garantirati kvalitetu usluge. Kvaliteta, a ne isključivo cijena mora biti konkurentska prednost na temelju koje će pojedinci/poduzeća odabrati na tržištu subjekte koji će im pružati usluge iz područja stranih jezika, bilo da se radi o podučavanju ili prevođenju.

Vizija

Raditi na postupnom uvođenju standarda kvalitete u školama sukladnih standardima u Europskoj uniji kako bismo spremni dočekali ulazak u europske integracije. Podudarnost i usporedivost kriterija čimbenik je koji će doprinjeti mobilnosti pojedinaca kako unutar zemlje tako i u Europi.

Zadaća

Viziju pretvoriti u stvarnost međusobnom suradnjom i zajedničkim djelovanjem u kojem će škole koje su postigle visok stupanj ostvarivanja zadanih standarda razmjenom iskustava, seminarima, radionicama pomoći i ostalima da približe tom cilju.

Detalje o Zajednici možete pronaći na web stranici http://www.zajednicazsj.org/