Građevinci i projektanti ŽK Koprivnica u Lasselsberger – Knaufu upoznati s projektima energetske obnove

HGK
Članovi Strukovne skupine ispred tvrtke Lasselsberger – Knauf
Vrijeme održavanja: 11.04.2017.

Članovi Strukovne grupacije građevinske industrije, projektanata i arhitekata pri ŽK Koprivnica okupili su se u utorak, 11. travnja, u Đurđevcu te su održali svoju drugu ovogodišnju sjednicu.

Domaćin sjednice bio je Lasselsberger – Knauf d. o. o. iz Đurđevca, proizvođač toplinsko-fasadnih sustava. Slijedom toga, članovi Strukovne grupacije građevinske industrije, projektanata i arhitekata ŽK Koprivnica prvo su obišli proizvodne pogone tvrtke Lasselsberger-Knauf i upoznali se s proizvodnim procesima u tvornici.

Drugi dio sjednice održan je u Hotelu Picok gdje je voditelj prodaje i marketinga u Lasselsberger - Knaufu Ladislav Gračan upoznao prisutne s proizvodima tvornice te projektom Obnovi fasadu. Projekt Obnovi fasadu nastao je na temelju programa obnove obiteljskih kuća Ministarstva graditeljstva, koji uspješno provodi Fond zaštite okoliša  i energetske učinkovitosti. Projekt okuplja 40-tak certificiranih izvođača radova iz cijele Hrvatske te više od 50 trgovačkih kuća koje su ovlaštena prodajna mjesta.

Stručni savjetnik iz tvrtke Puppis d. o. o. Vladimir Kanić predstavio je aktualne natječaje EU za sufinanciranje energetske obnove. Također, prisutne je upoznao s dosad predanim i odobrenim projektnim prijedlozima u Republici Hrvatskoj, s naglaskom na Koprivničko-križevačku i četiri okolne županije. "Nužna je uska suradnja svih dionika u procesu energetske obnove (projektanti, certifikatori, strukovna udruženja, poslovne banke) kako bi rezultati bili uspješni", naglasio je Kanić.

Kontakti

  • Kristina Stanišić Viši stručni suradnik Tel: +385 48 674 567 Email: kstanisic@hgk.hr