Vrijeme održavanja: 01.03.2017.

Objavljeno: 24. 02. 2017. , Ažurirano: 03. 03. 2017.

Predstavnici Strukovne grupacije metaloprerađivača Županijske komore Sisak sastat će se s roditeljima učenika završnih razreda OŠ 22. lipanj iz Siska u srijedu, 1. ožujka.

Na sastanku, koji je jedna od aktivnosti projekta Metalci su (opet) IN, predstavnici Strukovne grupacije informirat će roditelje o mogućnostima zapošljavanja u industriji, koje vještine i znanja su traženi na tržištu rada te o prosječnim visinama plaća u industriji.

Tom će prilikom proizvođači najaviti i Dan otvorenih vrata metaloprerađivača županije, kada će učenici završnih razreda osnovnih škola posjetiti proizvodne pogone tvrtki kako bi ih upoznali s radom u proizvodnji. Poduzetnici će predstaviti alate i strojeve kojima svakodnevno rukuju te će im objasniti koliko su ljudi važni u proizvodnji te da u svakome zanimanju mogu biti uspješni ako se potrude.

Dani otvorenih vrata metaloprerađivača Sisačko-moslavačke županije trebali bi postati tradicionalno događanje u ožujku, prije upisa djece u srednje škole. Putem daljnjih će aktivnosti poslodavci i ŽK Sisak ostati u kontaktu s učenicima te će im odgovarati na sva pitanja u vezi s njihovim budućim zanimanjem, ali i mogućnostima samozapošljavanja.

Tijekom Dana otvorenih vrata, učenici će moći postaviti pitanja te će dobiti kontakte poslodavaca kojima po završetku školovanja mogu poslati zamolbe za posao. Uspostavit će se veza između potencijalnih posloprimaca i poslodavaca te će poslodavci tijekom školovanja učenika moći posloprimce informirati i usmjeravati kako bi po završetku njihova školovanja imali učenike koji se lako uključuju na tržište rada.