Sisačko-moslavačka županija dobila svoj geoportal

HGK
Predstavljanje Geoportala Sisačko-moslavačke županije u ŽK Sisak

U Županijskoj komori Sisak 6. travnja predstavljen je geoportal Sisačko-moslavačke županije koji u digitalnom obliku donosi sustav urbanističkog uređenja i korištenja svih podataka iz područja prostornog uređenja.

Geoportal Sisačko-moslavačke županije izradila je javna ustanova Zavod za prostorno uređenje Sisačko-moslavačke županije, čija je ravnateljica Vesna Stajčić istaknula kako je ta aplikacija spojila geoportal, katastar i prostorne planove u jednu cjelinu te je dostupna na korištenje građanima, investitorima, jedinicama lokalne samouprave i svima zainteresiranima koji će umjesto u papirnatom obliku, odsada koristiti digitalizirane planove.

Geoportal, koji sadrži više od stotinu planova prostornog uređenja, nadograđivat će se novim planovima, korisnicima će dati baš sve informacije o prostoru i sudionicima u prostoru, a olakšat će i investicije, dodala je Stajčić.

Na predstavljanju geoportala bio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je kazao kako i u području prostornog planiranja ulazimo u digitalno doba. "To je veliki iskorak. Naravno da se ta aplikacija mora nadopunjavati. Aplikacija će biti vrijedan alat za poslovanje, ne samo na području prostornog planiranja nego i općenito za kvalitetno poduzetništvo. To je prvi korak u digitalnom smjeru što se tiče prostornog planiranja", rekao je Žinić i na kraju zahvalio svima koji su pridonijeli tome da Sisačko-moslavačka županija ima ovakav portal.

Kontakti

  • Brankica Grd direktorica ŽK Sisak Tel: +385 44 521 038 Email: bgrd@hgk.hr