Objavljeno: 17. 12. 2018. , Ažurirano: 17. 12. 2018.

Vrijeme održavanja: 13.12.2018.


Sisačke IT tvrtke, partneri u projektu AKO – Aktiviraj se i konkuriraj!, u potrazi su za programerima i web-dizajnerima za stručno mentorstvo. Predstavnici tvrtki Euroart93 d.o.o., Kreativa studio d.o.o. i MARACOM d.o.o. predstavili su se polaznicima Algebrinih programa obrazovanja u Sisku u četvrtak, 13. prosinca, dok su predstavnici tvrtke Fokus Infoprojekt d.o.o. već obavili razgovore s budućim programerima za stručno mentorstvo.

Besplatni programi obrazovanja za mlade nezaposlene osobe iz Sisačko-moslavačke županije u dobi od 15 do 29 godina privode se kraju, a nakon obrazovanja mladih predstoji stručno mentorstvo u IT tvrtkama partnerima. Početkom rujna ove godine 47 nezaposlenih osoba uključilo se u tri programa obrazovanja (web-dizajn, programer internetskih aplikacija PHP i MySQL te programer internetskih aplikacija C# i ASP.NET) u Algebra centru u Sisku.

AKO_poslodavci u Algebri_3.jpg

Dalibor Hajdinjak (Kreativa studio d.o.o.) predstavlja tvrtku te potrebe za web-dizajnerima na stručnom mentorstvu

IT tvrtke odabrat će kandidate za mentorstvo do kraja prosinca, a početak mentorstva očekuje se u siječnju iduće godine. Stručno mentorstvo trajat će maksimalno tri mjeseca. Prilika je to da mladi korisnici projekta primijene novostečena znanja u stvarnom radnom okruženju, a nakon toga, ističu poslodavci, i za zapošljavanje u spomenutim tvrtkama.

AKO_poslodavci u Algebri_2.jpg

Ivan Marković (MARACOM d.o.o.) predstavlja tvrtku te potrebe za web-dizajnerima i programerima na stručnom mentorstvu

Cilj je ovoga projekta povećati zapošljivost mladih nezaposlenih osoba do 29 godina iz Sisačko-moslavačke županije koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovu zapošljavanju.

Projekt provodi Područni ured Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uz podršku partnera: HGK – Županijske komore Sisak, Pučkog otvorenog učilišta Algebra, Područnog ureda Kutina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, udruge IKS te tvrtki Euroart93, d.o.o., Kreativa studio d.o.o., Fokus infoprojekt d.o.o., MARACOM d.o.o. i Applied Ceramics d.o.o.

Vrijednost je projekta 812.231,91 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 14 mjeseci, od 14. svibnja ove godine do 13. srpnja iduće godine.

Više informacija o projektu potražite na ovoj poveznici, na Facebook i Instagram profilu projekta pod nazivom Projekt AKO te pomoću oznake #projektAKO.

Kontakt-osobe:

Štefica Tominović, voditeljica projekta (telefon: 044/659 121, elektronička adresa: stefica.tominovic@hzz.hr)
Kristina Grabovica, projektna asistentica (telefon: 044/522 322, elektronička adresa: kgrabovica@hgk.hr).

Footer za objave .jpgAKO_logotip.jpg

 

Darko Baitella i Dijana Kraus (Euroart 93, d.o.o.) i Štefica Tominović, voditeljica projekta u Algebra centru u Sisku