Objavljeno: 28. 05. 2021. , Ažurirano: 05. 07. 2021.


Obavezna prijava isključivo kulturno-umjetničkih događanja s više od 100 posjetitelja na okupljanja.hr

Od 1. lipnja je platforma Sigurna okupljanja, koja omogućava sigurniju organizaciju i posjećivanje prvo kulturnih, a zatim i ostalih vrsta događanja, dostupna za korištenje svim organizatorima događanja na okupljanja.hr. 

Povodom današnje odluke Stožera civilne zaštite RH o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, posebno u pogledu organiziranih gledanja utakmica Europskog nogometnog prvenstva i povećanoga broja događanja, nositelji platforme pozivaju organizatore događanja da obrate pozornost na aktualne uvjete korištenje platforme Sigurna okupljanja.

Naime, u ovome trenu platforma Sigurna okupljanja odnosi se isključivo na kulturno-umjetnička događanja (koncerte, festivale, kazališne predstave, izložbe).

Platforma je uključena u preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za održavanje profesionalnih i amaterskih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija, a organizatori isključivo ovakvih vrsta okupljanja koji očekuju dolazak više od 100 posjetitelja obvezni su od 1. lipnja dostaviti obavijest o održavanju okupljanja putem sustava okupljanja.hr.

Nositelji platforme su Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo kulture i medija, uz partnerstvo Stožera civilne zaštite RH i HZJZ-a, a prilikom njezine izrade i prilagodbe konzultirani su predstavnici kulturnih i kreativnih industrija.

 

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je nove Preporuke za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija, kojima se dopuštaju profesionalne priredbe i za više od 100 sudionika uz korištenje platforme Sigurna okupljanja.

 

Platforma Sigurna okupljanja besplatna je i za organizatore događanja i za posjetitelje. 

Preporuke HZJZ-a za sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija možete pronaći u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

 

Izvor: Shutterstock