Izvor: Shutterstock

Seminar: Prekogranično pružanje usluga unutar EU s fokusom na izaslanje radnika u Saveznu Republiku Njemačku i Beneluks


Objavljeno: 01. 02. 2024. , Ažurirano: 12. 02. 2024.


Seminar Prekogranično pružanje usluga unutar EU s fokusom na izaslanje radnika u Saveznu Republiku Njemačku i Beneluks, održat će se 29. veljače 2024. s početkom u 10 sati u središnjici HGK u Zagrebu (Rooseveltov trg 2).

Seminar je namijenjen hrvatskim tvrtkama koje prekogranično pružaju usluge unutar EU ili to tek planiraju. Uz cjeloviti prikaz obaveza koje proizlaze iz prekograničnoga pružanja usluga/izaslanja radnika u druge članice EU, u programu će se detaljnije obraditi aktualna regulativa, obaveze koje proizlaze iz nacionalnih propisa i procedura prijave u Njemačkoj i zemljama Beneluksa.

Ciljana skupina edukacije su svi profili poduzetnika - od malih i srednjih tvrtki koje redovito ili povremeno prekogranično pružaju usluge ili imaju namjeru to započeti do velikih tvrtki, osobito njihovih sektora ljudskih resursa i računovodstva, budući da će seminar obuhvatiti široki spektar tema od njihova interesa.

Teme će prezentirati stručnjaci iz relevantnih institucija (HZMO, HZZO i eksperti za temu izaslanja):

  • Izaslanje radnika u zemlje EU- izaslani radnici u sustavu mirovinskoga osiguranja
  • Sustav zdravstvenoga osiguranja izaslanih radnika
  • Porezni položaj primitaka izaslanih radnika
  • Izaslanje radnika u Njemačku i zemlje Beneluksa- nacionalna regulativa i obveze pri izaslanju
  • HGK kratak pregled informacija iz konzulata vezano uz državljane trećih zemalja zaposlenike hrvatskih tvrtki - upute i kontakti

Detaljan program seminara u pratećim materijalima.

Kotizacija za seminar iznosi 150,00 EUR plus PDV po sudioniku, uz napomenu da je tvrtkama koje plaćaju članarinu HGK kotizacija pokrivena iz članskog paketa. Osim toga, tvrtke koje plaćaju članarinu HGK ostvaruju pravo 50% popusta na svakog dodatnoga prijavljenog djelatnika (trošak će također biti pokriven iz paketa usluga).

Važno: Sudjelovanje na ovom seminaru možete osigurati i putem prijave na otvoreni javni Poziv za pružanje usluga CROBOHUB++ unutar kojeg je moguće 100 posto financiranje ove usluge za sva mikro, mala i srednja poduzeća (uključujući obrte i OPG-ove) i djelomično financiranje usluge za mala poduzeća srednje tržišne kapitalizacije. Pružanjem ove i drugih usluga u okviru ovog javnog Poziva nastoji se pružiti podrška poduzećima koja nastoje unaprijediti svoje poslovanje i povećati razinu svoje digitalne zrelosti.

U slučaju da ćete biti zainteresirani za Prijavu ovim putem, molimo da nam se javite najkasnije do 12.2.2024. ispunjavanjem iskaza interesa na ovom linku ili slanjem poruke na email kbosnjak@hgk.hr

Prilikom iskaza interesa na linku, dovoljno je ispuniti kontakt podatke i podatke o poduzeću, a u polju  Kategorija usluga označite "Razvoj vještina i osposobljavanje". 

Nakon iskaza interesa direktno ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku i zajedno s Vama pripremiti prijavu.

Upute za prijavu izvan projekta:

  1. Sudionici iz tvrtki koje plaćaju članarinu i koji su registrirani na Digitalnu komoru mogu izvršiti prijavu putem Digitalne komore, odnosno na sljedećoj poveznici.
  2. Sudionici iz tvrtki koje plaćaju članarinu, a nisu registrirani na Digitalnu komoru trebaju se individualno registrirati prema uputama u pratećim materijalima i na poveznici Digitalna komora.
  3. Sudionici iz tvrtki koje NE plaćaju članarinu i neće aplicirati za EDIH sredstva ili ne udovoljavaju uvjetima EDIH-a (a i dalje žele prisustvovati edukaciji) dobit će predračun za plaćanje kotizacije. Također se trebaju registrirati i prijaviti za sudjelovanje putem poveznice Digitalne komore.

U slučaju nemogućnosti dolaska nužno je otkazati prijavu najkasnije do 26. veljače, za slučaj nedolaska bez pravovremene najave naplaćivat će se no show fee, također u iznosu 150 EUR plus PDV.

Broj mjesta je ograničen, a prijave se zaprimaju do 26. veljače 2024. ili do popunjavanja kapaciteta sukladno redoslijedu prijava.     

1920x1080_1_HR.png