Vrijeme održavanja: 16.11.2018.


Održan seminar o poslovanju na tržištu Kanade


Objavljeno: 08. 11. 2018. , Ažurirano: 28. 12. 2018.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori, 16. studenog 2018. godine, održan je seminar o poslovanju na tržištu Kanade namijenjen hrvatskim tvrtkama. Tom prilikom tvrtke se upoznalo s poslovanjem na tržištu Kanade, olakšanim mogućnostima izvoza koje se nude u okviru CETA sporazuma te su predstavljeni pozitivni primjeri poslovanja hrvatskih tvrtki na kanadskom tržištu.

U svom uvodnom obraćanju potpredsjednik HGK, Ivan Barbarić, predstavio je ukratko dobre gospodarske odnose Hrvatske i Kanade te najavio odlazno gospodarsko izaslanstvo u Kanadu, koje će od 26. do 29. studenog posjetiti Toronto.

Kanadski veleposlanik u Hrvatskoj, Daniel Maksymiuk u svom obraćanju ukazao je na prednosti i ostvarene rezultate CETA sporazuma te je ukratko predstavio gospodarstvo Kanade i mogućnosti koje nudi pokrajina Ontario.

 

Uslijedile su prezentacije o bilateralnim odnosima Hrvatske i Kanade te tržištu Kanade, koju je održala Jelena Dumičić viša stručna suradnica Sektora za međunarodne poslove HGK te prezentacija o CETA sporazumu koju je održala Zrinka Horvatić iz Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju, Sektora za trgovinsku i investicijsku politiku Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. Prezentacije se mogu preuzeti u pratećim dokumentima.

Predstavnik tvrtke Primaco d.o.o. prisutnima je na kraju seminara predstavio uspješnu priču poslovanja na kanadskom tržištu. Na primjerima iz prakse predstavio je kako napraviti prve poslovne korake prema kanadskom tržištu, ispričao što je njima u praksi najviše pomoglo te kako su ostvarili daljnje kontakte i proširili poslovanje.

Seminar je organiziran u okviru projekta HGK "HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta" sufinanciranoga sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj je projekta dodatno ojačati prisutnost MSP-ova na inozemnim tržištima radi povećanja izvoza hrvatskih proizvoda i usluga.