Vrijeme održavanja: 08.03.2017.

Objavljeno: 01. 03. 2017. , Ažurirano: 10. 03. 2017.

Pozivamo tvrtke na seminar Primjena novih tehnologija u poljoprivredi koji se održava 8. ožujka u 11 sati u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije, Županijska 4, Osijek.

Seminar organiziraju Veleposlanstvo Države Izrael, Izraelski institut za izvoz, Osječko-baranjska županija i HGK - Županijska komora Osijek.

Seminar će obuhvatiti predavanja iz tri područja: navodnjavanje, staklenici i mljekarstvo. Predviđeno je trajanje seminara tri sata, a vrijeme za pitanja i odgovore predviđeno je nakon svakog predavanja.

Država Izrael ima oko 8,5 milijuna stanovnika, ukupna mu je površina oko 22.000 km² i samo 20 posto od toga je obradiva površina koja se većinom navodnjava. Na oko 310.000 ha Država Izrael proizvodi većinu svoje hrane, a uvozi žito, uljane sjemenke, meso, kavu, kakao i šećer. Taj je uvoz obilno pokriven izvozom. Proizvodnja na farmama uglavnom se sastoji od mliječnih proizvoda i uzgoja peradi. Veliki izbor cvijeća, voća i povrća uzgaja se lokalno, posebno u toplim područjima koje poljoprivrednicima omogućuje prednost u odnosu na europska tržišta. Tijekom zimskih mjeseci Izrael je europski staklenik iz kojeg se u Europu izvoze lubenice, rajčice, krastavci, paprika, jagode, kivi, mango, avokado, mnoge vrste agruma, ruže i karanfili. Sve navedeno rezultat je visokorazvijenih i inovativnih agrotehnologija koje Država Izrael izvozi diljem svijeta.