Vrijeme održavanja: 05.12.2018.

Objavljeno: 06. 11. 2018. , Ažurirano: 07. 12. 2018.

U suradnji s vanjskim partnerom – tvrtkom Deloitte d.o.o, u sklopu projekta HGK HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta, koji je sufinancirala EU iz Europskoga fonda za regionalni razvoj, Županijska je komora Vukovar 5. prosinca održala seminar o internacionalizaciji poslovanja malih i srednjih poduzetnika.

Neke su od obrađenih tema procjena izvoznog potencijala tvrtke, razvijanje poslovnog plana, pravna regulacija trgovine, financijski zahtjevi i osiguranje izvoza, e-poslovanje, poticaji za izvoznike itd.

Samostalni savjetnik u Sektoru za međunarodne poslove i EU Julije Katančević predstavio je projekt HGK HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta, čiji je cilj dodatno osnaživanje prisutnosti malih i srednjih tvrtki na inozemnim tržištima radi povećanja izvoza hrvatskih proizvoda i usluga, čime će se unaprijediti konkurentnost hrvatskoga gospodarstva i osigurati gospodarski rast i razvoj.

Seminar je bio namijenjen poduzetnicima zainteresiranima za unaprjeđenje poslovanja izvoznim poslovima, tvrtkama koje se prvi put susreću s izvoznim poslovima i onim tvrtkama koje već izvoze, ali žele istražiti dodatne mogućnosti koje se otvaraju internacionalizacijom poslovanja.