Vrijeme održavanja: 14.11.2018.

Objavljeno: 26. 10. 2018. , Ažurirano: 15. 11. 2018.

U ciklusu od 15 predviđenih seminara u gradovima Hrvatske, četvrti seminar o internacionalizaciji i poslovanju MSP-ova održan je 14. studenoga u Splitu. Ciklus seminara provodi HGK u suradnji s vanjskim partnerom, tvrtkom Deloitte d.o.o. u okviru HGK-ova projekta HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj projekta HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta dodatno je osnaživanje prisutnosti MSP-ova na inozemnim tržištima radi povećanja izvoza hrvatskih proizvoda i usluga, čime će se unaprijediti konkurentnost hrvatskoga gospodarstva i osigurati gospodarski rast i razvoj.

Dvadesetak tvrtki zainteresiranih za unapređenje svojeg poslovanja izvoznim poslovima imale su se priliku u ŽK Split upoznati s temama kao što su razvijanje poslovnog plana realizacije izvoza, metodama ulaska na strana tržišta, pravnom regulacijom međunarodne trgovine, financijskim zahtjevima i aktualnim poticajima za izvoznike.

Projekt bi trebao pridonijeti podizanju razine informiranosti MSP-ova o internacionalizaciji, povećanju izvoza hrvatskih proizvoda i usluga na tradicionalna i nova izvozna tržišta te ukupnom povećanju broja izvoznika.