Seminar Bezglutenska prehrana: zdravstveni rizici, dodatni zahtjevi i primjeri u praksi


Objavljeno: 03. 11. 2017. , Ažurirano: 03. 11. 2017.


Hrvatska gospodarska komora – Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo i Županijska komora Pula organiziraju seminar Bezglutenska prehrana: zdravstveni rizici, dodatni zahtjevi i primjeri u praksi koji će se održati u Županijskoj komori Pula, na adresi Carrarina 5, u petak, 10. studenoga, u 10.30. Cilj je ovog seminara subjektima u poslovanju hranom koji se koriste ili rukuju sastojcima i proizvodima koji sadrže gluten pružiti potrebne informacije o ispravnom postupanju u proizvodnji i pripremi hrane, informirati ih o zakonodavnim obvezama i prikazati određena rješenja iz prakse.

Dužnost je svakog subjekta u poslovanju hranom (SPH) osigurati primjereno informiranje potrošača u vezi s hranom koju konzumiraju. 

Seminar je namjenjen svim SPH-ovima (proizvođači, trgovci, distributeri, uvoznici, hotelijeri, restorani, javne ustanove ) jer je ovo prilika za sve u lancu prehrane da saznaju informacije o bolestima koje izaziva gluten, nauče o postupanju u proizvodnji i pripremi hrane bez glutena, upoznaju se sa zakonodavnom obvezom stavljanja na tržište hrane bez glutena te saznaju kako sve to izgleda u praksi.

Prijavnica za seminar nalazi se u pratećim dokumentima, a svi zainteresirani za sudjelovanje mogu je ispuniti i poslati na e-mail gklancic@hgk.hr najkasnije do 8. studenoga. 

Svi polaznici dobivaju potvrdu o pohađanju, a za sudjelovanje se ne naplaćuje kotizacija.