Masterclass radionica - The Knowledge of Taste Masterclass: Putovanje u Svijet Destilata i Umjetnosti Džina, 08.02.2024.
Izvor: pexels.com
Masterclass radionica - The Knowledge of Taste Masterclass: Putovanje u Svijet Destilata i Umjetnosti Džina, 08.02.2024.
Objavljeno: 11. 01. 2024. , Ažurirano: 24. 01. 2024.
Sektor za turizam HGK organizira Masterclass radionicu - "The Knowledge of Taste" koja će se održati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu 08. veljače 2024. na adresi Rooseveltov trg 2.
Tema radionice je upoznavanje s osnovama o destilatima i kako ih prepoznati. Cilj radionice je da polaznici upoznaju srž i materiju od kojeg se proizvode destilati. Radi se detaljan tasting i prezentacija sirovina te usporedba s ponudom barova u kojim djeluju polaznici.
Masterclass ima za zadaću osposobiti polaznike za prepoznavanje destilata i načinu degustacija, voditi goste za produbljivanje doživljaja uživanja u destilatima, te ono najvažnije, postaviti temelje budućeg razvoja polaznika.
Polaznici će naučiti i o proizvodnji džina uz detaljno upoznavanje sa sastojcima koji se koriste u proizvodnji, infuzije u etilnom alkoholu te će naposljetku biti osposobljeni izraditi vlastiti džin te degustirati proizvod samostalno kao i u kombinaciji tonika sa svojim prvim homemade ‘craft’ džinom.
Ovisno o broju polaznika isti će biti podijeljeni u grupe te će se raditi timski zbog ograničenog broja kotlova.
Sadržaj Radionice:
Osnove destilata:
- Upoznavanje s procesom proizvodnje
- Razumijevanje različitih vrsta destilata
Degustacija i tasting:
- Detaljni pregled različitih destilata
- Usporedba sirovina i kvalitete
Proizvodnja džina:
- Osvrt na povijest i tradiciju
- Detaljno upoznavanje sa sastojcima
Praktična radionica:
- Grupno rad na proizvodnji džina
- Infuzije u etilnom alkoholu
Degustacija homemade ‘Craft’ džina:
- Samostalna degustacija vlastito proizvedenog džina
- Kombinacija s tonikom za potpuno iskustvo
Registracija polaznika počinje u 9:45 sati, a početak edukacije je predviđen u 10:00 sati.
Svaki polaznik dobiva potvrdu o sudjelovanju na radionici.
Cijena za tvrtke koje plaćaju članarinu HGK je 90,00 eura + PDV po polazniku, Cijena za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, obrte i druge nečlanice HGK je 150,00 eura + PDV po polazniku.
Cijena radionice uključuje: 4-5 sati treninga, sve potrebne materijale i potvrdu o sudjelovanju na radionici.
NAPOMENA: Da biste pristupili linkovima ispod morate biti registrirani na platformu Digitalna komora
Upute za registraciju na Digitalnu komoru možete pronaći OVDJE ili ih pogledati na YouTubeu u ovom VIDEU.
Na radionicu se možete klikom na poveznicu ispod
Očekujemo vas na ovoj uzbudljivoj avanturi kroz svijet destilata i džina, gdje će The Knowledge of Taste Masterclass postaviti temelje za vaš budući razvoj u ovoj rafiniranoj umjetnosti.
Trener: Zoran Lukić
U 20 godina specijalističkog bavljenja ugostiteljstvom razvio je tvrtku Scorpio u kojoj je kao direktor zadužen za odjel consultinga. Svojim znanjem i vještinama pomaže u razvoju koncepta bara, evaluacije istog, analizira poslovanje i njegove razvojne potencijale. Svoje bogato iskustvo stjecao je u savjetovanju malih barova do velikih hotelskih lanaca. Najveći projekt koji traje od 2019. godine vezan je za hotelsku kuću Valamar u kojoj je angažiran kao savjetnik za rad Valamarovih barova. Kroz suradnju određuje brojne treninge osoblja i specijalizacije za zaposlenike Valamarovih barova. Sudjeluje pri izradi koncepta rada i odabiru asortimana koji prati trendove u ugostiteljstvu. Predsjednik je Udruge konobara i barmena Hrvatske, najveće udruge zadužene za edukaciju ugostiteljskog osoblja u kojoj djeluje i kao trener. Svoje iskustvo dijeli i sa studentima na specijalističkom studiju Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.
UVJETI OTKAZIVANJA: Polaznicima koji plate kotizaciju, a neće moći sudjelovati, potpuni povrat kotizacije bit će moguć samo ako najave svoje otkazivanje na e-mail adresu turizam@hgk.hr najkasnije četiri radna dana prije početka edukacije. Nakon tog roka, povrat novca više neće biti moguć. Uplatom iznosa za sudjelovanje polaznici potvrđuju kako prihvaćaju ove uvjete otkazivanja.