Vrijeme održavanja: 22.10.2020.

Objavljeno: 12. 10. 2020. , Ažurirano: 12. 10. 2020.

Hrvatska gospodarska komora kao partner na projektu MELIA Observatory poziva sve zainteresirane da se prijave na predstavljanje projekta, tzv. kick-off event koji će se održati online, u četvrtak, 22. listopada, od 9 do 14 sati.

Projekt MELIA Observatory (engl.: Media Literacy Observatory for Active Citizenship and Sustainable Democracy) sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, IPA II i ENI-UA sredstava u okviru Programa transnacionalne suradnje Interreg V-B Dunav.

Glavni cilj projekta je uspostaviti opservatorij za medijsku pismenost, koji će predstavljati transnacionalnu mrežu relevantnih dionika u području medija, obrazovanja i civilnog društva u cijelom Podunavlju. Okupit će institucije visokog obrazovanja, medijske tvrtke, organizacije civilnog društva (koje se bave pitanjima mladih) i javne vlasti na nacionalnoj i lokalnoj razini. MELIA opservatorij poslužiti će kao mehanizam za jačanje medijske pismenosti te posljedično građanskih kompetencija, s naglaskom na mlađu populaciju i osobe koje ih educiraju, što će pridonijeti razvoju održive demokracije u zemljama dunavske regije.

Nositelj projekta je Fakulteta za uporabne družbene študije iz Slovenije, a na projektu uz HGK još sudjeluje 14 partnera iz Slovenije, Mađarske, Češke, Njemačke, Rumunjske, Bugarske, Srbije, Crne Gore i Ukrajine te sedam pridruženih partnera iz Belgije, Ujedinjenog Kraljevstva, Finske, Bosne i Hercegovine, Austrije i Hrvatske.

Cilj kick-off događanja je sve zainteresirane relevantne sudionike upoznati s ciljevima i očekivanim rezultatima projekta te ih pozvati da nam se pridruže u njegovoj provedbi. Ovo događanje je prilika sudionicima da saznaju što im projekt nudi, a ujedno i da izraze svoje potrebe, očekivanja i ideje.

Radni jezik je engleski. Više o događanju, program te link za prijavu možete pronaći OVDJE. Rok za prijavu je nedjelja, 18. listopada.

Više informacija o projektu MELIA Observatory možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/melia-observatory .