Vrijeme održavanja: 22.02.2017.

Objavljeno: 14. 02. 2017. , Ažurirano: 24. 02. 2017.

Hrvatska gospodarska komora – ŽK Vukovar i Hrvatska udruga poslodavaca – Regionalni ured Osijek u okviru Programa usavršavanja menadžera – PUMA održale su 22. veljače seminar Naplata potraživanja i upravljanje financijskim rizicima u Županijskoj komori Vukovar.

S ciljem unapređenja poslovanja, certificirani savjetnik za menadžment i ovlašteni računovođa Nikola Nikšić nazočnima je prezentirao postupke, tehnike i alate u naplati potraživanja, likvidnost i solventnost, prevenciju i minimalizaciju rizika.

Nikšić je istaknuo da u hrvatskom gospodarstvu, u uvjetima visoke nelikvidnosti i neadekvatne pravne zaštite vjerovnika, naplata potraživanja postaje strateški važna poslovna funkcija. U uvjetima gospodarske krize i opće nelikvidnosti potrebno je više pozornosti usmjeriti na naplatu i likvidnost, budući da naplata potraživanja predstavlja i zaključak prodaje.

Voditelj HBOR-ova Područnog ureda za Slavoniju i Baranju Boris Čagalj predstavio je kreditne programe i osnovne uvjete kreditiranja, a voditeljica Odjela kratkoročnog osiguranja i reosiguranja HBOR-a Gabrijela Kupanovac programe izvozno-kreditnog osiguranja.