U Osijeku predstavljena Opća uredba o zaštiti podataka - GDPR

Vrijeme održavanja: 20.11.2017.

Savjetovanje Modernizacija zakonodavstva o zaštiti osobnih podataka u organizaciji Agencije za zaštitu osobnih podataka, Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, Hrvatske udruge poslodavaca te Hrvatske gospodarske komore održana je 20. studenoga u Velikoj vijećnici županijske skupštine u Osijeku.

Savjetovanje je bilo namijenjeno službenicima za zaštitu osobnih podataka u poslovnim subjektima, predstavnicima tijela javne vlasti i svim ostalim subjektima koji u svom radu prikupljaju i obrađuju osobne podatke.

Opća uredba o zaštiti podataka u cijelosti je obvezujuća i primjenjuje se izravno u svim državama članicama od 25. svibnja 2018. godine. Njezine odredbe moraju poštovati svi subjekti koji u sklopu svojih aktivnosti obrađuju osobne podatke fizičkih osoba u Europskoj uniji te u određenim slučajevima i subjekti izvan nje.

Uredba se primjenjuje na sve tvrtke i tu nema iznimaka, a primjenjuje se i na pojedince koji obavljaju određenu profesionalnu aktivnost, udruge, bolnice, klubove, pa i na fizičke osobe kada obrađuju osobne podatke izvan okvira potreba kućanstva. Uredba se odnosi na sva tijela državne uprave te na tijela javne vlasti. Iznimka u smislu dodatnog razdoblja prilagodbe nema.

Kontakti

  • Kornela Miling Viša stručna suradnica Tel: +385 31 223 860 Email: kmiling@hgk.hr