Vrijeme održavanja: 02.03.2017.

Objavljeno: 21. 02. 2017. , Ažurirano: 03. 03. 2017.

Unatoč velikom broju nezaposlenih u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u većini sektora očit je nedostatak radne snage. Na području Osječko-baranjske županije nedostatak kadrova prisutan je u sektoru graditeljstva, cestovnom prijevozu, ugostiteljstvu i turizmu. Nedostatak radnika s potrebnim znanjima, vještinama i kompetencijama sve više postaje ključni ograničavajući razvojni problem hrvatskoga gospodarstva u cjelini. Unatoč redovnom oglašavanju i traženju radne snage preko HZZ-a, poslodavci vrlo teško mogu nadomjestiti radnike koji su otišli jer na tržištu rada u Republici Hrvatskoj jednostavno nema potrebnog profila radnika u dovoljnom broju. U posljednjih nekoliko godina, posebice od pristupanja Republike Hrvatske EU, izgubljeno je mnogo radnih mjesta.

Veliko je pitanje koje se postavlja pred poduzetnike gdje pronaći potrebnu radnu snagu te koja procedura čeka poduzetnika prilikom uvoza radnika koje je pronašao na drugim tržištima rada.

Također, dio poduzetnika zbog stagnacije investicija dio svojih aktivnosti usmjerio je na obavljanje poslova u zemljama članicama EU i u drugim zemljama. Međutim i ovdje se poduzetnici, često bez dovoljno informacija i znanja, susreću s kompliciranom i dugotrajnom procedurom izaslanja radnika.

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja u vezi s uvozom radne snage i izaslanjem radnika, a osobito informacije o zakonskoj proceduri i ponudi kadrova, poduzetnicima će predstaviti Mirko Pešić iz Agencije za zapošljavanje MIPES iz Čepina.

Sudjelovanje na stručnom savjetovanju je besplatno.

Prijave se zaprimaju do 28. veljače, putem prijavnice u pratećim dokumentima.