Objavljeno: 25. 07. 2018. , Ažurirano: 25. 07. 2018.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Luka Burilović 25. srpnja sastao se s gospodarstvenicima iz Saudijske Arabije koje je predvodio izvršni partner tvrtke Square One Business Initiatives, Koussay Hammoudeh.

Predstavnici tvrtke Square One Business Initiatives predstavili su mogućnosti poslovanja sa Saudijskom Arabijom posebno u svjetlu reformi koje sve više zahvaćaju zemlju. U sklopu takve modernizacije i otvaranja svijetu vidljive su različite mogućnosti razvoja gospodarske suradnje te poslovnih prilika za tvrtke iz drugih zemalja.

Tvrtka Square One Business Initiatives ima široku lepezu poslovnih aktivnosti od investicija u nekretnine do razvoja IT softverskih rješenja za pojedina specijalizirana područja. Najviše potencijala u poslovanju s Hrvatskom vide u sektoru turizma - dolasku turista iz Saudijske Arabije, investiranju u turističke kapacitete, ugostiteljstvu, kupnji hrvatskih prehrambenih proizvoda i franšiznim širenjem poslovanja.

Predsjednik Burilović istaknuo je da su u ovom slučaju interesi dviju strana, Hrvatske i Saudijske, komplementarni te izrazio spremnost za punu podršku HGK pri uspostavi poslovnih aktivnosti saudijske tvrtke s hrvatskim partnerima. Posebno je naglašeno da je Hrvatska sigurna zemlja za sve strane turiste te da je Hrvatska prepoznata i kao halal-friendly destinacija. Mnogobrojni hrvatski prehrambeni proizvodi nose oznaku halal kvalitete te sve veći broj hotela prilagođava svoje usluge zahtjevima turista iz zemalja Arapskog poluotoka.