Sastanak predstavnika HGK i Komore Zagreb s direktorom tvrtke Sunce projekt d. o. o.

Vrijeme održavanja: 15.11.2016.

U tvrtki  Sunce projekt d. o. o., 15. studenoga  direktor tvrtke Marko Agatić, sastao se s predstavnicima Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo HGK Katarinom Sikavicom i Markom Cindrićem te s predstavnicom Odsjeka za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Komore Zagreb Silvijom Czeisberger.

Tvrtka je članica Komore Zagreb,  osnovana je 2011. i sjedište joj je  u Dugom Selu. Bavi se energetskom obnovom zgrada, izvedbom fasada, renoviranjem krovišta, postavljanjem raznih vrsta pokrova, sudjeluje u hitnim intervencijama i bavi se ostalim srodnim djelatnostima. Ovlašteni su monteri krovnih prozora Velux i Roto. Obrada drva obavlja se u vlastitoj tesarskoj radionici u Dugom Selu, koja je opremljena svim potrebnim modernim strojevima i alatima za ručnu obradu drva. U tvrtki je zaposleno osam djelatnika, a vlasnik i direktor tvrtke Marko Agatić stekao je međunarodno  iskustvo  radom u Švicarskoj. 

Referentni objekti koje su izvodili, a na koje su posebno ponosni, jesu: vila i Hotel Royal u Opatiji, krovovi i pergole u turističkom naselju Solaris, Šibenik, kamp u Seget Vranjici, bungalovi i hotel Punta, Igrane, sjeverna kula ispred Zagrebačke katedrale, glavni portal Zagrebačke katedrale, Centar za odgoj odraslih, Dubrava – Zagreb, Ministarstvo vanjskih poslova – Zrinjevac itd.

S Hrvatskom je gospodarskom komorom tvrtka sudjelovala već u nekoliko navrata u poslovnim izaslanstvima koje je Sektor za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo HGK organizirao tijekom ove godine, i to na sajmu Bauma u travnju u Münchenu te na sajmu SAIE u listopadu u Bologni, kada su sudjelovali i na međunarodnim poslovnim razgovorima s međunarodnim partnerima.

Tvrtka je aktivni sudionik programa Croskills – izobrazbe građevinskih radnika, obrtnika i poduzetnika za energetski učinkovitu gradnju, pa se na sastanku razgovaralo o situaciji u graditeljstvu, problemu radne snage, obrazovanju mladih u djelatnosti graditeljstva, ali i o potpornim uslugama koje Komora pruža poduzetnicima da bi lakše i brže ostvarili svoje poduzetničke ideje. U okviru predstavljanja usluga Hrvatske gospodarske komore, naglasak je bio na nekoliko njih koje su od koristi poduzetnicima (Poduzetnik-izvoznik, Tenderi.hr, registar poslovnih subjekata, vaučer "Moj EU-projekt", vaučeri za besplatno učitavanje pročišćenih  tekstova zakona i druge). Jedna od tema razgovora bile su i mogućnosti aktivnog nastupa na inozemnim sajmovima u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i sudjelovanja u budućim gospodarskim izaslanstvima i  B2B poslovnim razgovorima na sajmovima u zemlji i inozemstvu, stručnim predavanjima i informacijama o EU projektima i fondovima koji bi im bili od pomoći u poslovanja, a za koje je tvrtka iskazala interes.