Veleposlanica Bugarske i predsjednik HGK: Dvije će zemlje zajednički promovirati svoje tvrtke i proizvode

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović primio je danas u službeni posjet veleposlanicu Republike Bugarske u RH, Tanju Dimitrovu.

Na sastanku se raspravljalo o mogućnostima unaprjeđenja bilateralne gospodarske suradnje Hrvatske i Bugarske. U 2015. godini ukupna robna razmjena dviju zemalja iznosila je 163,4 milijuna eura, dok je u prvih šest mjeseci 2016. godine bila na razini gotovo cijele robne razmjene prethodne godine. Obje strane su se složile da je potrebno nastaviti ustrajati u unaprjeđenju gospodarske suradnje između dvaju gospodarstava.

Istaknuta je još uvijek nedovoljna prepoznatljivost hrvatskog tržišta u Bugarskoj te bugarskog tržišta u Hrvatskoj, kao i mogućnost zajedničke promocije tvrtki i proizvoda dviju zemalja. Dogovoreno je da se tijekom 2017. godine organizira edukativni seminar za hrvatske tvrtke na temu poslovanja u Bugarskoj, u okviru kojeg bi svoja pozitivna iskustva predstavile hrvatske tvrtke koje već tamo posluju. Sličan seminar bio bi organiziran bugarskim tvrtkama kako bi im predstavili mogućnost poslovanja u Hrvatskoj i hrvatski investicijski potencijal. Također, usuglašen je stav o nužnosti zajedničke promocije izvornih i kvalitetnih proizvoda obiju zemalja.

Kontakti

  • Sektor za međunarodne poslove i EU Tel: +3851 4828 382 Email: eoi@hgk.hr