Vrijeme održavanja: 18.04.2018. - 21.04.2018.

Objavljeno: 10. 04. 2018. , Ažurirano: 25. 04. 2018.

U okviru promocije hrvatskoga gospodarstva Sektor za industriju i IT HGK organizirao je od 18. do 21. travnja Pult HGK na 44. SEEBBE-u, međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu.

SEEBBE, međunarodni sajam građevinarstva, najznačajniji je specijalizirani sajam iz ove djelatnosti u jugoistočnoj Europi, a održava se od 1996. godine. Na izlagačkom se prostoru od 31.000 m² nalazi šest hala i otvoreni izložbeni prostor.

Na sajmu su sudjelovala 553 izlagača iz 29 zemalja, a obišlo ga je 36.000 posjetitelja. Sajam je okupio tvrtke iz svih segmenata građevinske industrije iz regije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije te Austrije, Bugarske, Rumunjske, Ukrajine, Češke Rupublike, Italije, Kine, Mađarske, Španjolske, Njemačke, Grčke, SAD-a, Poljske, Rusije, Turske, Brazila, Francuske.

Na sajmu su izlagale tvrtke iz djelatnosti građevinskih materijala, građevinske mehanizacije, kemije u građevinarstvu, prefabriciranih sklopova za građenje (vrata, prozora i drugo), instalacija za građenje objekata, sanitarija, alata, podnih i zidnih obloga, klimatizacije i grijanja, rasvjete i montažnih objekata.

HGK je organizirala Pult na kojem su se putem kataloga, brošura, prospekata i promocijskih materijala predstavili Udruženje industrije nemetala i građevinskih materijala te 20 tvrtki: Beton-Lučko d. o. o., Ivanićplast d. o. o., Marinox d. o. o., Lokve d. o. o., Draco d. o. o., Velički kamen d. o. o., Staklo BIM Perica d. o. o., SEMMELROCK STEIN+DESIGN d. o. o., Samoborka d. d., Niskogradnja Hren d. o. o., PAP-PROMET d. o. o., Keramika Modus d. o. o., EIT-Elektroinstalacijska tehnika d. o. o., Klimaoprema d. o. o., STI.M d.o.o., Hoyan d. o. o., Pantel d.o.o., Detas d. o. o., Lima d. o. o. i Baldinistudio d. o. o.

Predstavnici hrvatskih tvrtki koji su posjetili sajam mogli su na prostoru Pulta HGK obaviti poslovne razgovore i ukratko predstaviti proizvodni program, što su koristile tri tvrtke. Sudjelovanje tvrtki na Pultu HGK te korištenje pulta za poslovne razgovore i prezentacije bili su besplatni.

Tijekom sajma Pult HGK su posjetili predstavnici hrvatskih tvrtki, predstavnici stranih tvrtki iz djelatnosti građevinarstva, projektanti i arhitekti. Pored Pulta HGK na Sajmu je samostalno izlagalo šest hrvatskih tvrtki.