Vrijeme održavanja: 21.05.2019. - 22.05.2019.

Objavljeno: 28. 03. 2019. , Ažurirano: 12. 06. 2019.

Hrvatska gospodarska komora poziva na akciju Kupujmo hrvatsko koja će se održati u Splitu 21. i 22. svibnja (utorak i srijeda) na Rivi od 18 sati do 23 sata prvog dana te od 9 do 19 sati drugog dana akcije.

Inovacije proizvoda i usluga hrvatskih proizvođača nit su vodilja akcije u 2019. godini. Kako bismo zajedno osnažili domaće gospodarstvo, pozivamo vas da nam se pridružite na splitskoj Rivi te svojim sudjelovanjem pomognete u ostvarenju zajedničkog cilja – promociji domaćih proizvoda vrhunske kvalitete i nositelja znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta.

Svi sudionici (izlagači) moraju imati svu zakonom propisanu dokumentaciju: sanitarni certifikat, potvrdu o registraciji tvrtke, obrta, kućne radinosti, udruge i sve ostalo što je potrebno ishoditi za prodaju robe na otvorenom prostoru. Kod prodaje prehrambenih proizvoda, alkohola i lako pokvarljivih proizvoda moraju se poštovati svi propisani sanitarni i zdravstveni uvjeti u skladu s posebnim propisima. Ako sudionici (izlagači) planiraju prodavati proizvode ili usluge prilikom ove akcije, obvezni su izdavati fiskalne račune. Svi sudionici obvezni su dopremiti proizvode na mjesto prodaje, osigurati propisane specifične uvjete za čuvanje i prodaju proizvoda te osigurati odgovornu osobu za prodaju.

Napomena:

Prijave će se primati prema redoslijedu, do naznačenog datuma prijave, odnosno isteka raspoloživosti izložbenog prostora.

Komora će i ove, kao i prethodnih godina, svojim članicama omogućiti besplatno sudjelovanje u akciji Kupujmo hrvatsko, dok je kotizacija u iznosu od 500 kuna predviđena za sve izlagače koji nisu članice HGK (obrti, OPG-ovi, udruge, zadruge i domaće radinosti). Komora će u sklopu ovoga događanja svakom izlagaču osigurati: izlagačko mjesto, priključak za struju, natpisnu plohu, promicanje izlagača prije, za vrijeme i nakon održavanja akcije, oglašavanje putem weba Kupujmo hrvatsko i profila te akcije na Facebooku. Izlagači koji će sudjelovati u akciji obvezni su se cijelo vrijeme pridržavati vremena trajanja akcije. Ako su se nečlanice HGK zainteresirane učlaniti i postati dobrovoljne članice Hrvatske gospodarske komore (godišnja članarina iznosi 504 kune), dobile bi sve beneficije besplatnog izlaganja na svim klasičnim oblicima akcija Kupujmo hrvatsko za tekuću godinu. Link za dobrovoljno članstvo u HGK: http://www.hgk.hr/dragovoljno-clanstvo-u-hgk.

Posjetitelji će ovom prilikom moći pogledati izložene hrvatske proizvode, opipati ih, kušati i kupiti, a moći će i poslušati brojne promotivne i edukativne prezentacije.

Pozivamo sve hrvatske proizvođače i građane da svojim sudjelovanjem pruže potporu ovoj inicijativi.

Za sudjelovanje u statusu izlagača možete se prijaviti obrascem u privitku.

Radujemo se vašem dolasku!

Partneri akcije:

GAVRILOVIC LOGO 860x645.jpgJuicy_logo 860x645.png

Hrvatski_kisobran 860x172.jpg

galeb.JPGdukat_logo-2x.png

jamnica.JPG         franck_znak_utemeljeno_pozitiv.jpg

 

 Vivax_logo_-01.jpglogotip Vindija.pdf.png