Petar Dragić predsjednik novoosnovanog Udruženja davatelja taksi usluga HGK

HGK
Predsjednik Udruženja davatelja taksi usluga pri HGK Petar Dragić
Vrijeme održavanja: 16.05.2017.

Na plenarnoj sjednici Udruženja davatelja taksi usluga pri HGK, održanoj 16. svibnja, za predsjednika Udruženja izabran je izvršni direktor Cammeo Grupe Petar Dragić, a za zamjenike predsjednika izabrani su Vjekoslav Marjanović iz tvrtke Eko prijevoz te Marijan Sokačić iz tvrtke M.A.I.R. Za poslovnu tajnicu Udruženja izabrana je samostalna savjetnica Sektora za promet i veze HGK Ljubica Herceg.

Sokacic_Dragic_Marjanović_800x450.JPG

Dario Soldo, Marijan Sokačić, Petar Dragić i Vjekoslav Marjanović; Izvor: HGK.

"Minulih godina taksisti nisu imali svoje krovno udruženje koje bi se brinulo o njihovim interesima, stoga zahvaljujemo HGK na osnivanju Udruženja čiji značaj potvrđuje i velik odaziv i interes njegovih članica", kazao je novoizabrani predsjednik. "Pred nama je značajan posao, očekuju nas izmjene i dopune Zakona o javnom cestovnom prijevozu, uređenje branše po svim pitanjima, rješavanje situacije s ilegalnim prijevozom, a ponajviše vraćanje digniteta ovoj djelatnosti i poslu taksista", istaknuo je Dragić dodajući da se od svih zainteresiranih članica očekuje da pridonesu radu za dobrobit ove branše.

Soldo_Sokacic_Dragic_Marjanovic_800x450.JPG

Dario Soldo, Marijan Sokačić, Petar Dragić i Vjekoslav Marjanović; Izvor: HGK.

"Promjene koje su se dogodile na taksi-tržištu u posljednjih deset godina, a posebice u posljednje dvije do tri godine, potaknule su na inicijativu za osnivanje Udruženja davatelja taksi usluga pri HGK", istaknuo je direktor Sektora za promet i veze HGK Dario Soldo te dodao da ova djelatnost obuhvaća 517 tvrtki, od kojih je 168 predalo godišnje financijsko izvješće, a koje ostvaruju 118 milijuna kuna prihoda te su u 2015. godini zapošljavale 890 djelatnika.

U Vijeće Udruženja izabrane su tvrtke Cammeo Grupa, Eko prijevoz, M.A.I.R., Vitello, Parlov taxi, Vinkovački taxi, Pametno putovanje, Transbook, Udruženje autotaksi prijevoznika grada Dubrovnika, Taxi Brač i Taxi Varaždin.

Kontakti

  • Sektor za promet i veze Adresa: Draškovićeva 45 10000 Zagreb Email: promet@hgk.hr Tel: +385 1 460 6726 Fax: +385 1 460 6731 Direktor: Dario Soldo
  • Ljubica Herceg samostalni savjetnik Tel: +385 1 4606 783 Email: lherceg@hgk.hr