Sudionici presdtavljanja nove direktive
Izvor: HGK

Tvrtkama u Osijeku predstavljene nove obveze navođenja zemlje podrijetla glavnog sastojka na hrani


Objavljeno: 25. 03. 2019. , Ažurirano: 26. 03. 2019.


Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK i Ministarstvo poljoprivrede za subjekte u poslovanju s hranom organizirali su 22. ožujka u Županijskoj komori Osijek edukaciju o navođenju zemlje ili mjesta podrijetla glavnog sastojka hrane.

Edukacija je organizirana zbog novih zahtjeva Provedbene uredbe (EU) 2018/775 za označavanje zemlje podrijetla ili mjesta podrijetla glavnog sastojka hrane, na temelju 3. stavka članka 26. Uredbe (EU) 1169/2011. Provedbena uredba nalazi se na ovdje.

Predavanje o označavanju koje će subjekti u poslovanju s hranom biti obvezni primjenjivati od 1. travnja 2020. godine održala je Marija Batinić Sermek, voditeljica Službe za informiranje o hrani i temeljne zahtjeve kvalitete hrane Ministarstva poljoprivrede.

Održanu prezentaciju možete preuzeti u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

Edukacija o ovoj temi održat će se u Zagrebu 5. travnja, a nakon toga i u Rijeci i Splitu.

Marija Batinić Sermek, voditeljica Službe za informiranje o hrani i temeljne zahtjeve kvalitete hrane Ministarstva poljoprivredeMarija Batinić Sermek, voditeljica Službe za informiranje o hrani i temeljne zahtjeve kvalitete hrane Ministarstva poljoprivrede; Izvor: HGK