Vrijeme održavanja: 06.02.2019. - 08.02.2019.

Objavljeno: 22. 01. 2019. , Ažurirano: 23. 01. 2019.

U Berlinu će se od 6. do 8. veljače održati Međunarodni sajam voća i povrća Fruitlogistica 2019.

Hrvatska gospodarska komora organizira izlaganje tvrtki Fragaria, RABO, Primacošped, Veemee, Simpak usluge i OPG Marijan Balić. Riječ je o najvažnijem svjetskom sajmu u sektoru svježeg voća i povrća na kojem će izlagati više od 3000 tvrtki iz 130 zemalja. Očekuje se oko 80.000 poslovnih posjetitelja.

Sajam Fruitlogistica pokriva sve segmente proizvodnje svježeg voća i povrća. Uz primarne proizvođače svježeg voća i povrća izlažu i tvrtke koje se bave distribucijom, inovacijama, mehanizacijom, opremom te ostalim uslugama povezanima sa sektorom voća i povrća. Svim dionicima u poslovanju ovoga sektora sajam pruža priliku za poslovno umrežavanje te plasman proizvoda i usluga na nova svjetska tržišta.

Uz renomirane proizvođače svježeg voća i povrća poput Fragarije i RABO-a, ove će godine na sajmu nastupiti OPG Marijan Balić, mladi proizvođač češnjaka i ratarskih kultura, čiji su proizvodi zbog iznimne kvalitete sve više traženi na domaćem tržištu, a ovaj mu je sajam izvrsna prilika za međunarodni iskorak u poslovanju.

U organizaciji HGK nastupit će i tvrtke koje se bave uslugama u sektoru voća i povrća.

Tvrtka Veemee bavi se savjetovanjem u vezi s poslovanjem, uslugama, posredovanjem i zastupanjem u poljoprivrednom i trgovačkom sektoru. Tvrtka je izradila platformu za poboljšanje vidljivosti proizvođača kod krajnjeg potrošača te promoviranje podrijetla proizvoda. Nastupit će i tvrtke Simpak usluge, tvrtka s višegodišnjim iskustvom u pakiranju voća i povrća te tvrtka Primacošped koja nudi usluge međunarodnog transporta, logistike, carinskog zastupanja i međunarodne kurirske pošte dokumenata.