Ecotrophelia Hrvatska 2018 – 5. nacionalno studentsko natjecanje u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda


Objavljeno: 05. 06. 2018. , Ažurirano: 13. 06. 2018.


Hrvatska gospodarska komora u organizaciji natjecanja studentskih timova u izboru najinovativnije hrane proizivedene na ekološki osviješten način.

Ecotrophelia Europe je međunarodno natjecanje na kojem studentski timovi imaju priliku predstaviti svoj inovativni, ekološko osviješteni prehrambeni proizvod. Ovo natjecanje održava se već 5. godinu i na nacionalnoj razini na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu te je izvrsna prilika studentima da primjene svoje znanje stečeno na fakultetu, okušaju se u novim izazovima i suradnjom osmisle novi proizvod. Organizatori su nacionalnog natjecanja Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista i Hrvatska gospodarska komora.

Pobjednik nacionalnog natjecanja predstavljat će Hrvatsku na europskoj smotri najboljih timova Ecotrophelia Europe 2018, koja će se održati u listopadu u Parizu za vrijeme održavanja Međunarodnog sajma prehrambene industrije SIAL 2018. (21. – 25. listopada), na kojem će se predstaviti i hrvatski proizvođači hrane u organizaciji Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore.

Cilj je natjecanja Ecotrophelia Europe 2018 promocija i razvoj kreativnosti te pristup ekološkim inovacijama i osiguranje profesionalne pomoći u obliku savjetovanja, informacija, edukacija i usavršavanja prehrambenog sektora. Ecotrophelia Europe 2018 je projekt koji olakšava razvoj i testiranje novih inovativnih proizvoda izravnom suradnjom akademske zajednice s prehrambenom industrijom.

Više informacija o natjecanju pronađite na poveznici http://www.efos.unios.hr/wp-content/uploads/2018/03/Ecotrophelia-obavijest.pdf.