Vrijeme održavanja: 19.11.2019.

Objavljeno: 14. 11. 2019. , Ažurirano: 14. 11. 2019.

U organizaciji Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO), a pod pokroviteljstvom Predstavništva Europske komisije u Zagrebu, 19. studenoga u hotelu Dubrovnik održat će se konferencija ,Proširenje suradnje EU i Japana – prilike za hrvatsko predsjedanje. 

Rad konferencije organiziran je u tri tematska panela. Prvi će se panel baviti zajedničkim vrijednostima kao temeljem suradnje između Hrvatske, EU i Japana, drugi o mogućnostima koje proizlaze iz Sporazuma o ekonomskom partnerstvu Japana i EU, a treći o globalnim pitanjima i ulozi Sporazuma o strateškom partnerstvu Japana i EU.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva gospodarstva, Ureda predsjednice, Hrvatske gospodarske komore, japanski veleposlanik pri EU, ekonomski savjetnik japanskog premijera te ugledni japanski i domaći govornici.

Cilj je ojačati suradnju između Hrvatske / EU i Japana u svjetlu prioriteta Europske unije za razdoblje do 2024. godine, posebno u području održivog razvoja i suočavanja s globalnim izazovima.

Sudjelovanje je besplatno, a radni je jezik engleski.

Za sva pitanja o konferenciji, molimo da se obratite na elektroničku adresu press@irmo.hr.