Vrijeme održavanja: 25.11.2019. - 29.11.2019.

Objavljeno: 29. 11. 2019. , Ažurirano: 29. 11. 2019.

Pomoćnica direktorice Sektora za industriju HGK Jagoda Divić sudjelovala je u studijskom posjetu turskoj tekstilnoj industriji i obućarskoj industriji. Održan je od 25. do 29. studenoga u Izmiru i uključivao je posjet Trgovinskoj komori u Izmiru, Industrijskoj komori za egejsku regiju, Sveučilištu ekonomije u Izmiru i nekoliko malih i srednjih poduzeća te tvornica. Organiziran je u sklopu projekta TEBD (Turkey-EU Business Dialogue), koji financira Europska unija i koji je pod nadležnošću Eurochambresa.

Divić.jpg

Jagoda Divić; Izvor: HGK

Cilj projekta je ojačati suradnju i razmjenu iskustava i znanja između turskih komora i komora u Europskoj uniji te time ojačati gospodarsku suradnju.

Odjevna i tekstilna industrija jedne su od najvažnijih proizvodnih grana turske ekonomije iz perspektive BDP-a, zapošljavanja i izvoza. Izmir je drugi najznačajniji grad u Turskoj po pitanju izvoza tekstila. To je i najvažnija industrija za taj grad, s izvozom od 949 milijuna američkih dolara. Turska je ujedno najvažniji trgovinski partner Europske unije u pogledu tekstila.

Više informacija o tekstilnoj industriji Izmira i gospodarstvu grada dostupno je u prezentaciji.

sudionici 2.jpgSudionici događanja; Izvor: HGK