Predsjednik HGK u nastupni posjet primio veleposlanika Kazahstana

HGK
Predsjednik Burilović primio u nastupni posjet veleposlanika Kazahstana Tolezhana Barlybayeva

„Gospodarstvo Kazahstana se intenzivno razvija i tu vidimo priliku za jači angažman hrvatskih tvrtki. Prilike prije svega vidimou području infrastrukture i u izgradnji industrijskih postrojenja“, naglasio je predsjednik Burilović prilikom sastanka s novoimenovanim veleposlanikom Kazahstana u Republici Hrvatskoj Tolezhanom Barlybayevim.

IMG_0941.JPG Izvor: HGK

Kazahstan je deveta po veličini država svijeta i nudi brojne mogućnosti za suradnju s Hrvatskom, koja je do sada bila uglavnom vezana uz trgovinu robama i turizam, kao i na poslove vezane uz građevinske radove u Kazahstanu.

Kao pretpostavka jačem povezivanju dvaju gospodarstava nužno je omogućiti direktne susrete poduzetnika dviju zemalja radi iskorištavanja potencijala za suradnju koji postoje u raznim segmentima gospodarstva, poput graditeljstva, energetike, proizvodnje hrane, farmaceutike i turizma, kao i razmjene iskustva i znanja u navedenim sektorima.

IMG_0927.JPG Izvor: HGK

Vrijednost robne razmjene između dviju zemalja iznosila je 102 milijuna američkih dolara, od čega na hrvatski izvoz u Kazahstan otpada 9,2 milijuna američkih dolara, a na uvoz iz Kazahstana 92,4 milijuna američkih dolara.

 

Kontakti

  • Sektor za međunarodne poslove i EU Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: eoi@hgk.hr Tel: +385 1 482 8382 Fax: +385 1 482 8379 direktorica: Silva Stipić Kobali tajnica: Lidija Rajković
  • Sektor za međunarodne poslove i EU Tel: +3851 4828 382 Email: eoi@hgk.hr
  • Marko Babić pomoćnik direktorice Tel: +385 1 456 1574 Email: mbabic@hgk.hr